7 évig volt szökésben a Kinizsi utcai pénzszállító rablás egyik elkövetője

Több mint 7 év után a múlt héten fogták el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai azt a férfit, aki gyanúsítottja a 2005-ös Budaörs Kinizsi utcai pénzszállító rablásnak. Az eset azért vált országosan ismerté, mert a tolvajok valóságos golyózáport és egy kézigránátot zúdítottak bevásárlóközponthoz kiérkező rendőrökre. A Budaörsi Önkormányzat akkor egy golyóálló terepjárót vásárolt a rendőrség részére.


 

A budaörsi pénzszállító rablás gyanúsítottjának elfogását egy Woody Allen filmbe illő jelenet előzte meg, ugyanis az MTI információi alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak szeme láttára egy szolgálatban lévő rendőr meglopta a drogterjesztővé vált pénzszállítórablót és egyik társát egy angyalföldi benzinkútnál.

A közszolgálati médium értesülése szerint,  egy intézkedő rendőrzászlós közúti ellenőrzést színlelve állította meg a dílerek autóját egy XIII. kerületi benzinkútnál. A körzeti megbízott átvizsgálta az autót és a gépjárműben több mint két kilogramm marihuánát talált. Közben az egyik díler meg akart szökni, de a körzeti megbízott két társa a helyszín közelében elfogta. Az esetet végignézték a TEK és az NNI szervezett bűnözés elleni szolgálatának munkatársai, akik eredetileg a dílerek elfogására készültek, de ezután a rendőrautót követték.
A körzeti megbízott, “hogy társai ne fogjanak gyanút”, a két kiló marihuánát bevitte a XIII. kerületi kapitányságra, 80 dekát azonban magánál tartott, majd átadta “a tippadójának”, azaz az informátorának . Ezután fogták el őket a TEK és az NNI nyomozói.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Balogh Zoltán a Magyar Televízió Híradójának azt mondta: több polgári személyt kábítószerrel visszaélés bűntettének, egy rendőrt pedig kábítószerrel visszaélés bűntettének és szolgálatban kötelességszegés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki gyanúsítottként az NNI. A bíróság a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.