Csütörtökön 35 fok is lehet, de estefelé markáns hidegfront érkezik

Csütörtökön akár 35 Celsius-fok is lehet, de estefelé markáns hidegfront éri el az országot, amelynek következtében pénteken néhol már csak 20 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerdán az MTI-vel.

 

Pátkai Zsolt elmondta: csütörtökön erős felmelegedés kezdődik a Kárpát-medencében, emiatt lényegesen melegebb lesz a levegő, a délutáni órákban a 29-35 Celsius-fokot is elérheti a csúcshőmérséklet. Estefelé viszont északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek vonulását záporok, zivatarok kísérik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre a várható felhőszakadás, valamint heves zivatarok miatt négy megyére – Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém – elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A meteorológus azt mondta: pénteken, szombaton és vasárnap is többfelé lehet számítani csapadékra. Pénteken és szombaton nagy lesz a hőmérsékleti különbség az ország nyugati és keleti fele között: míg a Nyugat-Dunántúlon 20-25 fok körül alakulnak a maximumok, délkeleten 28-33 fok is lehet. Vasárnap országszerte 19-24 fok várható.

A jövő héten a hőmérséklet némileg emelkedik, és a maximumok ismét megközelíthetik a 30 fokot. Hétfőn és kedden kevésbé várható eső, szerdától ismét csapadékosabb időre kell számítani – mondta Pátkai Zsolt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.