Kínai földrengés – Tízezrek váltak hajléktalanná

Több mint 155 ezer embert ért kár, 52 ember megsérült és 48 ezret ki kellett telepíteni a szombat hajnali északnyugat-kínai, 6,6-os erősségű földrengés miatt – adta hírül a kínai média hétfőn.

 

A Hszincsiang-Ujgur (Xinjiang Uygur) autonóm terület ritkán lakott hegyvidéki térségében, Hocsing (Hejing) és Hszinjüan (Xinjuan) megyék találkozásánál az eddigi adatok szerint körülbelül 7500 ház dőlt romba, és mintegy 64 ezer rongálódott meg, állatok ezrei pusztultak el.

A katasztrófamentők országos központja a tengerszint felett 3500 méteres magasságban fekvő területekre kétezer sátrat, tízezer takarót és gyapjúkabátot szállíttatott, továbbá több tonna lisztet, valamint étolajat küldött.

A mentésen és a károk elhárításán, a főbb közlekedési utak járhatóvá tételén 2500 ember dolgozik. A térségben 1900 óta két, 7-esnél erősebb földmozgás volt.

Hszincsiangból a hétvégén árvizet is jelentettek, aminek következtében két ember meghalt, egyet eltűntnek nyilvánítottak. Egy férfi és gyereke Kucsa (Kuqa) megye egyik bányavállalatának szállásán tartózkodott, amikor a víz elöntötte a területet, mindkettőjük holttestét megtalálták. A harmadik férfit egy tanyán sodorta el az árvíz, őt még keresik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.