Íme az egyeztetés menetrendje a településrendezési tervek módosítása során

A napirenden lévő városi településrendezési tervek módosítása kapcsán a társadalmi egyeztetés menetét közöljük:

 

Tájékoztatás,  a lakossági vélemények összegyűjtése
(tervezett időpont: 2012. május-június)
A  Főépítészi Iroda a széleskörű vélemény-nyilvánítás lehetősége érdekében a  lakosságot és az érintett szervezeteket Budaörs Város honlapján, a helyi  médiumok útján illetve egy, minden háztartásba eljuttatott tájékoztató  füzetben értesíti a TSZT felülvizsgálatáról. A tájékoztató füzet egy  kérdőívet is tartalmaz, melynek kitöltésével és visszaküldésével mondhatják  el véleményüket a budaörsi lakosok a BHÉSZ-korrekció kapcsán. Ezzel  párhuzamosan a civil szervezeteket és a városi intézményeket is közvetlenül  értesítjük.

 

Lakossági és civil szervezetek véleményeinek összegyűjtése
(tervezett időpont: 2012. június)
Június  első felében lesz lehetőségük a lakosoknak, civil szervezeteknek  észrevételeiket megküldeni a Főépítészi Iroda és/vagy a Budaörsi  Városfejlesztő Kft. részére.

 

Lakossági és civil szervezetek véleményeinek kiértékelése
(tervezett időpont: 2012. június)
Június  második felében történik meg a beérkezett kitöltött kérdőívek, illetve a  megküldött észrevételek feldolgozása.

 

Tervek  véglegesítése
(tervezett időpont: 2012. július)
A beérkező  észrevételek érdemleges részei beépülnek a tervdokumentációba.

 

Közbenső véleményeztetés [Étv. 9. § (3)] (tervezett időpont: 2012. augusztus – szeptember)
Az  elkészült terveket a Főépítészi Iroda véleményezteti a külön jogszabályban  meghatározott közigazgatási, illetve az érintett települési önkormányzati és  érdekképviseleti szervekkel, valamint egyesületekkel.

 

Ismételt  lakossági véleményezés
(tervezett időpont: 2012. szeptember)
A  tervdokumentáció Budaörs Város honlapjáról megismerhető, illetve az  érdeklődők tervezői fogadóórák keretében kérhetnek további tájékoztatást. Az  érintettek a témában szervezendő lakossági fórumon is megtehetik  észrevételeiket.

 

Bizottsági egyeztetések – egyeztető tárgyalás [Étv. 9. § (4)] (tervezett időpont: 2012. október)
A  szakhatósági vélemények és a lakossági észrevételek figyelembevételével a  további véleményeztetés előtt a Képviselő-testület szakbizottságai tárgyalják  meg a felülvizsgálatot.
A  bizottsági egyeztetést követően az eltérő vélemények tisztázása érdekében  egyeztető tárgyalás szükséges, melyre a meghívót és a tervezői válaszokat az  egyeztető tárgyalás kezdeményezésére a véleményezési eljárás valamennyi érdekeltjének  a tárgyalás előtt 8 nappal küldi ki a Polgármesteri Hivatal. Az egyeztető  tárgyalásról jegyzőkönyv készül, ezt a Főépítészi Iroda megküldi a  véleményezési eljárásban részt vett szerveknek.

 

Szakmai véleményezés kérése [Étv. 9. § (6)] (tervezett időpont: 2012. november)
A    közzététel anyagát a Főépítészi Iroda szakmai véleményezés céljából az    állami Főépítésznek megküldi.

 

Kifüggesztés    [Étv. 9. § (6)] (tervezett időpont: 2012. november)
A    véleményezési eljárás befejezéseként a településrendezési eszközöket az    elfogadásuk előtt a beérkezett, de el nem fogadott véleményekkel és azok    indokolásával együtt – a Főépítészi Iroda egy hónapra közzé teszi a    Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján azzal, hogy az érintettek a    közzététel ideje alatt azokkal kapcsolatban észrevételt tehetnek.

 

Előterjesztés
(tervezett időpont: 2012. december)
A  felülvizsgálati dokumentációból és a véleményeztetésből a Főépítészi Iroda  előterjesztést készít, a Képviselő-testület a TSZT elfogadásáról  határozattal, a BHÉSZ/BSZT megalkotásáról rendelettel dönt. Az Állami  Főépítész szakmai véleményét és az érintettek észrevételeit a  Képviselő-testülettel ismertetni kell.

 

Tervek  véglegesítése, dokumentálása
(tervezett időpont: 2012. december)
A Tervező  dokumentálja a véglegesített tervanyagot, melyet ezt követően a Főépítészi  Iroda megküld az egyeztetésben részt vett államigazgatási, érdekképviseleti  szerveknek és társadalmi szervezeteknek.

 

Hatálybalépés
(tervezett időpont: 2013. február)
A  településrendezési tervek véleményeztetéséről szólótörvényi előírások alapján  a tervek leghamarabb csak a Képviselő-testületi elfogadásukat követő 60.  napon léptethetők hatályba.

Forrás: ÖS

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.