Forgalomkorlátozások a hétvégén Budapesten

Filmforgatás, illetve rendezvények miatt forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra kell számítani a hétvégén a fővárosban; több BKV-járat módosított útvonalon közlekedik majd – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

 

Filmforgatás miatt lezárják a hétvégén a Hősök terét, emiatt szombaton és vasárnap a 75-ös és a 79-es trolibuszok a Jászai Mari tér, illetve a Dózsa György út irányába módosított útvonalon, a Hermina út érintésével járnak. A két trolibusz nem áll majd meg az 56-osok tere, a Dvorák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere megállóban, a 75-ös pedig a Zichy Géza utcában sem. A Puskás Ferenc Stadion, illetve a Keleti pályaudvar felé a járatok az eredeti útvonalukon közlekednek.

A Csepelen induló 50 nap, 50 maraton elnevezésű rendezvény miatt szombaton déltől 10-15 percre lezárják a Kossuth Lajos utcát és a Szent Imre teret, itt várakozásra kell számítaniuk az utasoknak. Amennyiben az útszakaszt ennél hosszabb ideig tartják lezárva, az érintett autóbuszok – a 35-ös, 36-os, 148-as, 151-es, 152-es és a 159-es – módosított útvonalon közlekednek a futók elhaladásáig.

A 26-os és a 234-es autóbuszok vasárnap délelőtt fél tíz és délután fél hat között nem állnak meg a Szállodák, a Szabadtéri színpad, a Palatinus strand, a Kertmozi köz és a Hajós Alfréd uszoda megállóhelyeken, mert rendezvény miatt lezárják a Margitszigeten átvezető utat. Ez idő alatt a 26-os autóbuszok az Árpád híd metrómegálló és a Zenélőkút; illetve a Nyugati pályaudvar és a Centenáriumi emlékmű ideiglenes megállóhely között közlekednek. A 234-es autóbuszok a rendezvény idején rövidített útvonalon, csak Békásmegyer, Újmegyeri tér és a Zenélőkút között szállítják az utasokat. A kimaradó megállóhelyeket csak gyalogosan lehet majd megközelíteni.

A nemzeti összetartozás napja rendezvényei miatt a 2-es és a 2A jelzésű villamosok vasárnap reggel kilenc és este tíz óra között, valamint hétfő reggel hét és kilenc óra között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd, illetve a Boráros tér és a Kossuth Lajos tér megállóhely között, a Szalay utcai és a Jászai Mari téri megállók érintése nélkül közlekednek.

Helyreállítási munkálatok miatt hétfő reggel nyolc órától várhatóan kedd délután három óráig a 32-as autóbuszok az Örs vezér tere irányában módosított útvonalon járnak, azaz nem a Béke téri, Reitter Ferenc utcai és Róbert Károly körúti, hanem ideiglenes megállóhelyeken állnak meg. A 32-es vonalán az Árpád híd irányában közlekedő autóbuszok útvonala nem változik.

A Fővárosi Vízművek Zrt. közlése szerint a május 24-én kezdődött vízcső-rekonstrukció miatt várhatóan október végéig megváltozott forgalmi rendre, forgalomkorlátozásokra kell számítani a Szépvölgyi úton, az Ürömi közben és az Alsó Zöldmáli úton.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.