Mesedélután a könyv világnapján

Meseolvasás, kézműves foglalkozások és színházi műsor is szórakoztatja az Ökumenikus Segélyszervezet soroksári családsegítő és gyermekjóléti központja által működtetett fejlesztő programban résztvevő gyerekeknek április 23-án, a könyv világnapján.

 

A másfélórás programban D. Tóth Kriszta és Wolf Kati mesét olvas, a Momentán Társulat színészei pedig gondoskodnak arról, hogy a gyerekek ne csak hallgatói, hanem résztvevői is lehessenek a történeteknek – közölte a segélyszervezet szerdán az MTI-vel.

A mesedélután része a Tesco Év támogatottja programjának, melynek kedvezményezettje az Ökumenikus Segélyszervezet. A 20 millió forintos támogatásnak köszönhetően a segélyszervezet rászoruló gyermekeket segítő szociális központjai közösségi és képességfejlesztő programok szervezhetnek az év folyamán, ezáltal pedig egyénre szabotton segítik elő több száz nehéz sorsú gyermek fejlődését, mindennapi életét, iskolai előrejutását.

A könyv világnapja alkalmából az áruházlánc munkatársai önkéntesként vesznek részt és segítenek a rendezvényen, továbbá saját gyűjtésükből könyvadománnyal is támogatják a gyermekeket.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.