Szezámmagos édesköményes jégsaláta

Élményfőzés Mák Évával műsor 2012.02.14-i receptje:

Szezámmagos édesköményes jégsaláta 

Hozzávalók:

1 fej jégsaláta, 1 édesköménygumó, evőkanálnyi olívaolaj, mustár, só, kicsi balzsamecet, egy evőkanál szezámmag

Elkészítése:

A jégsalátát tépkedjük falatnyi darabokra. az olívaolajon hirtelen futtassuk meg a szezámmagot. Amikor a szezámmagok pici színt kaptak, a szeletekre vágott édesköményt adjuk hozzá, és éppen csak forgassuk át, hogy az édeskömény szeletek is színt kapjanak. A meleg szezámmagos édesköményt egy egészen pici sóval ízesítsük. Ekkor adjuk hozzá a jégsalátához. Kevés olívaolajat, sót, mustárt, balzsamecetet keverjünk össze. Öntsük a salátánkra, és már ehetjük is.

Főzzön velem minden nap a Budaörsi Rádióban.

Mák Éva

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.