Öt csillagos Budapesti Fesztiválzenekar

Öt csillagot kapott a Budapesti Fesztiválzenekar a londoni Royal Festival Hallban rendezett koncertjéért a The Guardian című brit lap kritikusától.

 

Tim Ashley hétfői cikkében radikálisnak és kivételesnek találta a zenekar előadásában Rimszkij-Korszakov Seherezádé című balett szvitjét. Tim Ashley, a neves kritikus a legjobb zenekarok egyikének minősítette a Budapesti Fesztiválzenekart, szerinte minden fontos szóló tökéletesen hangzott, az előadás egyedülállóan szép volt. Mint Ashley írta, a koncert második részében Brahms Tragikus nyitánya, majd Lalo Spanyol szimfóniájának interpretációja “csodaszámba” ment – tájékoztatta Váradi Júlia, a zenekar kommunikációs menedzsere szerdán az MTI-t.

Ugyancsak kiválónak tartotta a Budapesti Fesztiválzenekar brit turnéján játszott koncerteket Geoff Brown, a The Times zenekritikusa, aki “csillogónak, komolynak, tökéletesen kiegyensúlyozottnak” nevezte a “budapesti hangzást”, amely a cikkíró szerint nem hasonlítható egyetlen más zenekarhoz kapcsolható élményhez.

Az európai turnén játszott másik koncertprogram (Bach 105. kantátája és Bruckner VII. E-dúr szimfóniája) szintén sikert aratott, több sajtóorgánum írt kedvezően róla. Ezt a két művet a budapesti közönség is hallhatja március 10-én, 11-én és 12-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.