A FIDESZ-KDNP költségvetési javaslatáról Sánta Áron – VIDEÓ

Budaörs bevétele várhatóan 14-15 milliárd forint lesz,  nem lesznek újabb megszorítások. Mondta Sánta Áron a Pénzügyi Bizottság elnöke, a FIDESZ-KDNP önkormányzati frakciójának vezető helyettese a Budaörsi Infónak adott interjúban.


A képviselő hozzátette: A város nyugodtan nézhet a 2012 -es év elé, bár az tény, hogy nem azokkal a feltételekkel, mint 4-5 évvel ezelőtt. A budaörsi intézmények működésére átlagosan 5 %-kal több forrás jut, mint tavaly. Az önkormányzat továbbra is biztosítja a civil szervezetek működésére azt a magas összegű támogatást, mely összesen közel 1 milliárd forintot tesz ki. Ez egy önként vállalt feladat. A politikus bízik abban, hogy ezt hosszú távon is sikerül biztosítani.

200 millió forint jut út, járda és csapadékvíz elvezetőkre. 50 millió forintos pályázati keretet biztosít az önkormányzat társasházak felújítására. 25 millió forintból átépítik a Kő-hegyi nyomásfokozót. 136 millió forintot különítettek el az életveszélyes  Kő-hegyi pincék felújítására, valamint út- és forgalomtechnikai rendszerek karbantartására. 50 millió forintos pályázati keretet hoznak létre a kis- és közepes vállalkozások rendelkezésére, és szintén 50 millió forintos támogatás jut az egyházaknak. A szociális támogatás is 50 millió forintos keretösszegből valósul meg. Az általános tartalék 150 millió forint lesz.

Költségvetési javaslat – Budaörs

© http://www.budaorsiinfo.hu

Sánta Áron elmondta, hogy összeállítottak egy 1 milliárd forintos csomagot. Ez beruházásokra, út és járda építésekre, pályázati önerőkre szolgál, például a Farkasréti és Kincskereső óvoda bővítésére és repülőtér fejlesztésének előkészítésére.

12 milliárd forintot emészt fel a város működtetése, a fennmaradó 2-3 milliárd lehetőséget teremt a fejlesztésekre.

A 2012-es költségvetés február 29-én fogadja majd el a képviselő-testület.

Matsinhe Dénes

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.