Kétszer is férjhez adtak “szellemesküvőn” egy halott menyasszonyt

Kétszer is férjhez adtak Kínában “szellemesküvőn” egy halott menyasszonyt pár napon belül, mert tolvajok kihantolták holttestét.

 

Kínában régi hagyománya van annak, hogy házasuló korban elhunyt nőtlen férfiakat és hajadonokat összeadnak haláluk után, majd pedig együtt temetik el őket közös sírba abban a hiedelemben, hogy így a túlvilágon társak lesznek. A szokás ellen határozottan fellépett Mao Ce-tung néhai kínai vezető már 60 évvel ezelőtt, ám nem sikerült a hagyományt még neki sem “kigyomlálnia” a társadalomból.

A minap kétszer is férjhez adott menyasszonyért az első szellemesküvő vőlegényének rokonsága 35 ezer jüant (1,2 millió forintot) fizetett a holt hajadon családjának. Miután eltemették a párt, tolvajok kiásták a nőt és immár ők adták el 30 ezer jüanért egy másik városban “szellemmenyasszonynak”, ám lebuktak és a rendőrség őrizetbe vette őket.

2007-ben egy férfi hat nővel végzett, hogy eladja őket szellemesküvőkre. Lelepleződött, a rendőrség elfogta a sorozatgyilkost, aki vallomásában azt mondta, hogy kevesebb fáradsággal járt nőket ölni, mint kiásni tetemüket a sírból – emlékeztetett a The Daily Telegraph című brit lap.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.