BKV-s demonstráció – Átadták a petíciót a Miniszterelnökség képviselőjének

Átadták a demonstráló közlekedési szakszervezetek a petíciójukat a Miniszterelnökség képviselőjének szerda délután a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren.

 

Schumacher Ferenc, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök (KEKSZ) elnöke, Nemes Gábor, a KEKSZ alelnöke és Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke Török Kristófnak, a Miniszterelnökség közkapcsolati munkatársának adta át a petíciót.

Ebben azt követelik a kormánytól, hogy hozzanak érdemi döntést a BKV finanszírozásáról, dolgozzák ki annak rövid, közép- és hosszú távú koncepcióját, s tartsák be azon ígéretüket, hogy nem csökken a BKV-s dolgozók bére.

Nemes Gábor az átadáskor azt mondta, szeretnék, ha lehetőséget biztosítanának egy személyes megbeszélésre annak érdekében, hogy bemutassák a szakszervezetek nézőpontját, a munkavállalók problémáját. A demonstrálók nevében a szakszervezeti vezető a petícióval együtt egy “utazóközönség, munkavállalók” feliratú labdát is átadott, a kormány és a főváros közötti tárgyalásokra utalva.

A petíció átvételekor Török Kristóf kijelentette, hogy a kormány továbbra is nyitott a tárgyalásokra, mindenkinek a véleményét meg szeretnék ismerni.

Ezzel párhuzamosan a Kossuth téren a demonstrálók jelképes futballmérkőzést játszottak; a két csapat “kormány”, illetve “főváros” feliratú mezben lépett “pályára”, a labda szimbolizálta a BKV-t és az utazóközönséget.

A tüntetők délután a Nyugati és a Keleti pályaudvar előtt, valamint a Boráros téren gyülekeztek, majd a Blaha Lujza téren találkoztak. Onnan a néhány száz tüntető a Rákóczi út – Kossuth Lajos utca útvonalon a Városház utcába, a főpolgármesteri hivatalhoz ment, ahol szintén átadtak egy petíciót, amelyet Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója vett át.

A tüntetők innen a Bécsi utca – Szabadság tér – Nádor utca útvonalon vonultak a Kossuth térre. A demonstráció jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott, de rendőri intézkedés nem történt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.