Nicolas Cage Szellemlovas-folytatása nem indult túl biztatóan

Jócskán elmaradt a várakozásoktól Nicolas Cage Szellemlovas-folytatásának premier hétvégi bevétele Észak-Amerikában: a kasszasikerlista vezetését Denzel Washington Védhetetlen című akciófilmje vette át.

Az öt évvel ezelőtt mozikba került A szellemlovas bemutatása első három napján 45 millió dollárt keresett a Sony filmstúdiónak. A hét végén debütált folytatás, A szellemlovas: A bosszú ereje iránti érdeklődés jóval kisebb volt: a nézők 22 millió dollárért (4,8 milliárd forintért) váltottak rá jegyet az Egyesült Államokban és Kanadában. Az eredményen még szépíthet, mivel hétfőn nemzeti ünnep (Presidents Day) van Amerikában.

A boxoffice-listán az előző héten bemutatkozott Védhetetlen című film kapaszkodott a csúcsra 24 millió dolláros (5,2 milliárd forintos) bevétellel, az előzetes becslések szerint hajszálnyira mögötte végzett 23,6 millióval (5,1 milliárd forinttal) a múlt heti listavezető, a Fogadom című romantikus dráma. A végleges adatok közzététele után az első helyért folyó verseny szorosabb lehet, vagy akár meg is cserélődhet a sorrend – jelezték piaci elemzők.

A legnézettebb filmek mezőnyében az Utazás a rejtélyes szigetre című kalandfilm került a negyedik helyre 20,1 millió dolláros (4,3 milliárd forintos) jegyeladással, ötödiknek pedig a Reese Witherspoonnnal forgatott Kémes hármas című akcióvígjáték futott be 17,6 millió dollárral (3,8 milliárd forinttal).

A tavalyi visszaesés után a boxoffice-elemzők árgus szemmel figyelik a bevételek változását, és ezúttal is arról adtak hírt, hogy az előző év hasonló hétvégi eredményét sikerült túlszárnyalnia a mozis kasszáknak. Az idei észak-amerikai összbevétel már elérte az 1,42 milliárd dollárt. “Hollywood határozottan jó úton halad” – jelentette ki Paul Dergarabedian, a Hollywood.com szakértője.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.