Fidesz: az MSZP-nek van a legkevesebb jogalapja a kritikára

Ha a szocialistákon múlt volna, akkor ma nemhogy 47 ezer forint nem lenne megélhetésre, de ennek tizede sem – így reagált a Fidesz szóvivője arra, hogy Gúr Nándor, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnap közleményben szólította fel a miniszterelnököt: mondja meg, hogy meg lehet-e élni 47 ezer forintból, vagy sem.

 

Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő közleményében hangsúlyozza: a szocialisták nyolc év alatt a szakadék szélére sodorták Magyarországot, az államot eladósították, csődközeli helyzetbe sodorták a családokat, a vállalkozásokat. “Nyolc évig sarcolták az embereket megszámlálhatatlan megszorító csomagjukkal. Honnan veszik maguknak a bátorságot, hogy bármit is annak a kormánynak a szemére hányjanak, amely nap mint nap az általuk itt hagyott tragikus örökség eltakarításával kell hogy foglalkozzon?!” – teszi fel a kérdést a szóvivő.

Mint írja, a nemzeti ügyek kormánya elkötelezett a gazdaság talpra állítása, a munkahelyteremtés, az egészségügy megmentése, a nemzeti vagyon megóvása, az oktatási rendszer fejlesztése ügyében, de az MSZP-nek van a legkevesebb jogalapja arra, hogy e területeken követeléseket, kritikákat fogalmazzon meg, jobban teszik, ha mélyen hallgatnak – fogalmaz Selmeczi Gabriella.

Gúr Nándor vasárnapi közleményében felidézte, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter célozgatása után Zsiga Marcell kormánypárti képviselő, miskolci alpolgármester már ki is mondta, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból, vagyis a közmunka béréből. Legutóbb Pintér Sándor belügyminiszter erősített rá erre, amikor a Corvinus Egyetemen kijelentette, hogy aki “megtermeli a saját településén azokat a javakat, amelyek az élelmezéséhez szükségesek, mert kap hozzá magot, kap hozzá megfelelő nevelt állatot, kap hozzá még esetleg malacot, vagy kecskéket kérnek sokan, hogy a tej is meglegyen minden nap, akkor meg”.

A szocialista politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnök kínosan kerüli a témát. “Éppen ezért a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnökeként követelem, hogy foglaljon állást az ügyben, tegye világossá, hogy kormánya ezt az abszurdumot evidenciaként kezeli-e, s ha igen, akkor foglalkoztatási és szociális politikájukat továbbra is ennek megfelelően alakítják-e”. Felszólítom Orbán Viktort, ne rejtőzködjön, álljon ki az emberek elé, hogy ők is tisztában lehessenek azzal, mire is számítsanak a későbbiekben: mondja meg, hogy meg lehet-e élni 47 ezer forintból, vagy sem! – írja Gúr Nándor.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.