A borítékbontás optimális módját keresgélte egy brit földhivatal

A postai borítékok felbontásának optimális módját tanulmányozgatták egy brit földhivatal dolgozói.

 

Alaposan körbejárták a témát, mert négy hónapon át vizsgálgatták a borítékok feltépésének, késsel hasításának mikéntjeit, és tesztelték a legkülönfélébb borítéknyitó eszközöket. A kísérletezésre és vizsgálódásra, a módozatok hatékonysági elemzésére, ergonómiai értékelésére 5 ezer fontos (1,75 millió forint) költségkeretet biztosított a Coventryben lévő iroda, amely naponta átlagosan 1300 levelet kap.

Dolgozói tavaly áprilisban kezdték tanulmányozni a bonyolultnak nemigen mondható műveletet,  amellyel nap mint nap emberek milliói birkóznak meg minden nehézség nélkül. A The Daily Telegraph című brit laphoz kiszivárgott dokumentumok szerint olyan munkamódszertani kérdésekre is keresgélték a választ a projekt startjakor, hogy csapatmunkában jobb-e bontani borítékot, vagy egyéniben. A talányok megfelelő megfelelését részben tapasztalatcserére alapozták: más földhivatalokkal is kapcsolatba léptek a borítéknyitás optimális mikéntjéről.

Ami a végeredményt illeti: a vezetőség szerint nincs jobb módszer a tanulmányozás előtt alkalmazottnál, ha pedig a postabontást nem győzik a dolgozók, új embereket kell felvenni a feladatara.

Ezt hangoztatta már eredetileg is az illetékes szakszervezet, amely felettébb dühös a borítéknyitás miatti idő- és pénzpocsékolásra.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.