Bemutatkozik a SMOG CITY ROCKERS!

A SMOG CITY ROCKERS, Budaörs egyik legérdekesebb zenekara, de én nem alkothatok véleményt. Ha még nem hallottak róluk ismerjék meg és döntsenek, de garantáltan mozgalmas és pörgős, “táncolós” zenére számíthatnak az együttestől!

 

Mikor alakultatok?

Egy feloszló zenekar és két gyerekkori barát alapította a bandát 2010-ben. Az énekes-gitáros-zeneszerzőnk zenekara feloszlott, és ezt a felállást újragondolva alakultunk meg. A zenekarban három őrült van: Balogh Tonyó – basszusgitáros; Fazekas Öcsi – énekes-zeneszerző-gitáros és Jack EX – dobos.

Milyen zenei stílust képvisel a zenekar?

Alapvetően tradicionális rockabillyt játszunk. A rock ‘n’ roll egy keményebb, de egyszerűbb változatát. A műfaj gyökere Amerikába nyúlik vissza Elvis Presleyhez, de ez leginkább egyfajta életérzés. Egy biztos, Budaörsön a legjobb rockabilly csapat a SCR!

Honnan jött az ihlet egy ilyen stílushoz?

Mindig rock zenét játszottunk. Ez is a rock egyik válfaja. Az a műfaj, stílus, életérzés minden őrültségével és állatágával, ami minket leginkább megfogott. Az egyik legfontosabb dolog az életünkben.

A dalok saját szerzemények, vagy feldolgozások?

Jórészt saját szerzemények. Az első saját albumunk most készül. Jelenleg kiadót keresünk a lemezhez, de mivel mi sem vagyunk egyszerű emberek így a számaink sem azok, ezért nem könnyű a kiadóknál. A koncerteken jórészt saját számokat játszunk és pár feldolgozást pl Elvistől.

Ki a közönség, Eddig mik a tapasztalatok?

Eddig kis klubokban játszunk, ahol a közönség általában fiatalokból áll, de a stílus miatt az idősebb korosztálynak is nagyon tetszik. Eddigi tapasztalatok alapján a közönség nagyon vevő a zenénkre. A hangulat magával tudja ragadni az embert és sokan táncolnak is a bulijainkon.

Mikor és hol lehet titeket legközelebb látni?

Az interneten is meg lehet találni néhány számunk, a többi ütősebb darabok most készülnek ki a netre. Aki szeretne élőben találkozni a bandával, azokat várjuk február 18-án Kamaraerdőre a Hacienda Sörkertbe egy frenetikus bulira.

 

A csapat tényleg kicsit őrült, fanatikus, de a zenéjük mindenit felpörget egy táncolós estéhez! ;)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.