A KDNP az “éhségmenet”-ről: a szocialistáknak nem volt fontos a szegénységben élők sorsa

A KDNP szerint amikor lehetőségük lett volna, akkor a szocialisták számára nem volt fontos a szegénységben élők sorsa, a szegénységi kockázatok felszámolása, mivel a közpénzek eldorbézolásával voltak elfoglalva.

 

Stágel Bence és Sáringer- Kenyeres Tamás kereszténydemokrata országgyűlési képviselő az MTI-hez hétfőn, az “éhségmenetre” reagáló közleményükben kiemelték: a KDNP megítélése szerint a Miskolcról elindult, civilnek mondott “éhségmenet” mögött valójában a hitelességi válsággal küszködő MSZP áll. Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy a menetben szocialista politikusok is részt vesznek. “Csak sajnálni tudjuk azokat a megtévesztett szegény sorsú embereket, akiket az MSZP  pártpolitikai célokra használ fel” – olvasható a kommünikében.

A kisebbik kormánypárt szerint az MSZP részéről ígéret mindig is létezett, hogy mindent megtesznek a szegénység ellen, azonban döntéshozói helyzetben ígéreteiket tett soha nem követte.

Mint írták, az MSZP-SZDSZ kormányzás idején a menetben részt vevő szocialista politikusoknak minden esélyük megvolt arra, hogy döntéshozói helyzetből a közjót szolgálva pozitív lépéseket tegyenek a szegénységi kockázatok felszámolására. Ehelyett, korábbi ígéreteiket rendre megtagadva, olyan brutális megszorításokat hajtottak végre, amelynek következtében megnőtt a szegénységben, illetve a mélyszegénységben élő emberek száma.

Rámutattak: ezen időszak alatt 1000 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből – miközben feladataik megsokasodtak -, ezáltal halmozottan hátrányos helyzetbe hozták a vidéki kistelepüléseket és az ott élő embereket.

Leszögezték: a Kereszténydemokrata Néppárt a kormánnyal együttműködve mindent megtesz a múlt káros örökségének felszámolása érdekében, így a szegénység valamint a szegénységi kockázatok csökkentése érdekében is.

Miskolcról Budapestre február 6-án indult el a polgármesterek és civilek által kezdeményezett Munkát, kenyeret! elnevezésű tiltakozó menet; mintegy félszázan vágtak neki a csaknem kétszáz kilométeres távnak gyalog a mínusz 12 fokos hidegben. A menetben haladt induláskor Ujhelyi István, az Országgyűlés szocialista alelnöke, Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsógagy és Ricse szocialista polgármestere Takács László és Vécsi István, illetve civilek, munkanélküliek, szimpatizánsok. A menethez a Demokratikus Koalíció is csatlakozott.

A menet február 13-án, az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján érkezett Budapestre.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.