Klasszikus marhapörkölt

Élményfőzés Mák Évával műsor 2012.02.12-i receptje:

Klasszikus marhapörkölt 

Hozzávalók:

1 kg marhalábszár, 20 dkg zsír, fél kg hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, mokkáskanálnyi kömény, pirospaprika

Az olvasztott zsíron az apróra vágott hagymát a sóval üvegesre párlom. Hozzáadok 2 evőkanálnyi vizet, ismét lesütöm zsírjára, és ezt megismétlem háromszor. A hagyma így teljesen pépessé válik. Ekkor dobom rá a felkockázott marhalábszárat, amit ezen a hagymapépen fehéredésig sütök. Ekkor megszórom a pirospaprikával, azonnal hozzáadok egy dl vizet, beledobom a paprikát, paradicsomot és a szétnyomott fokhagymagerezdet, és zsírjára sütöm. Mikor zsírjára sült, az egészet megismétlem. Ezt addig ismételgetem, mindig csak egy kis vizet hozzáadva, amíg a pörkölt vajpuha nem lesz, a szaftja pedig krémes, és sűrű. Az igazi klasszikus köret nokedli lenne, én azonban polentával szoktam tálalni, ami egy egyszerű, sós vízben kifőzött kukoricadara.

Főzzön velem minden nap.

Mák Éva

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.