Mentás fehér csoki hab

Élményfőzés Mák Évával műsor 2012.02.11-i receptje:

Mentás fehér csoki hab

Hozzávalók:

20 dkg jó minőségű fehér csoki, 3 tojás szétválasztva, 3 evőkanál cukor, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, csíkokra vágott friss mentalevelek

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük. A fehér csokit felolvasztjuk az 5 dkg vajjal gőz fölött, ami annyit jelent, hogy egy lábasba töltsünk egy kevés vizet, erre tegyük egy tálba a csokit a vajjal, és így olvasszuk fel. !Trükk: a cukorral kikevert tojássárgájákat miután a csokink felolvadt, tegyük szintén néhány pillanatra a gőz fölé, folyamatosan kevergetve, hogy a csoki és a tojás hőmérséklete egyforma legyen. 10 mp a tojásnak elég is lesz. Ekkor keverjük össze az olvasztott fehér csokit a tojássárgájával, adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, a kemény habbá vert tejszínt, óvatosan forgassuk össze, osszuk poharakba, a tetejére szórjunk friss mentaleveleket. Rakjuk hűtőbe. Egy óra múlva kész is a habkönnyű fehér csokihabunk.

Főzzön velem minden nap.

Mák Éva

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.