Rakott penne

Élményfőzés Mák Évával műsor 2012.02.10-i receptje:

Rakott penne  

Hozzávalók:

10 dkg kockázott bacon, fél kg darált pulykacomb, egy fej hagyma, mokkáskanálnyi só, bors, majoránna, 20 dkg gomba, fél kg penne tészta, 4 dl tejföl

A hagymát egy evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a kockázott bacont, és addig sütjük együtt, míg a bacondarabkák megpirulnak. Ekkor hozzáadjuk a darált pulykahúst, fűszerezzük. Mikor a hús barnára sült, hozzáadjuk a 20 dekányi felaprított gombát. Készre főzzük, addig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett, míg a levét el nem fővi. Közben kifőzzük a tésztát forró, sós vízben. A tészta kész, a ragu kész, nincs más dolgunk, mint egy tűzálló tálban vagy tepsiben lerétegezzük a hozzávalókat. Alulra tészta, rá a húsos ragu, tetejére megint tészta, és az egészet bőven meglocsoljuk tejföllel. 30 percet kell töltenie ezután 180 fokos sütőben, ezután kockára vágva tálalhatjuk.

Főzzön minden nap velem.

Mák Éva

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.