Február 24-én éjfélig lehet felvételizni a felsőoktatási intézményekbe

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága tájékozódott a középiskolások körében, hogy kellő ismerettel rendelkeznek-e a felsőoktatásba lépés új feltételeiről. A kapott információk alapján úgy döntött, meghosszabbítja a felvételi jelentkezési határidőt, ily módon biztosítva a tanulóknak és családjuknak, hogy minél megfontoltabban dönthessenek a továbbtanulásról.

Az államtitkárság elindította a módosításához szükséges jogi eljárást, melynek értelmében legkésőbb február 24-én éjfélig kell a jelentkezéseket elektronikusan benyújtani, illetve hagyományos módon, papír alapon postára adni.

Felvételizni, vagyis a felvételire jelentkezni két módon lehet: papír alapú jelentkezési lapon, vagyis postai úton vagy e-felvételivel (elektronikus felvételi), tehát interneten keresztül.

E-felvételi

A felvételi korszerű és egyszerű megoldása az e-felvételi, amelynek segítségével egyszerűen, biztonságosan az interneten adható be a jelentkezés. Az elektronikus felvételi nagy előnye, hogy a rendszer kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a papíron jelentkezők meglehetősen nagy számban vétenek.

Az interneten a kitöltőket súgók, útmutatók, üzenetek, keresők segítik, az automatikusan érvényesíthető korrekciókat pedig begépelés után a rendszer saját maga elvégzi. Ha a hiba érdemi – de ellenőrizhető és informatikailag kezelhető -, arról az e-felvételiző értesítést kap. Az e-felvételi tehát nem engedi meg a hibás űrlapkitöltést.

Jelentkezési lap

Azok, akik vonakodnak az internetet használni, amikor hivatalos ügyeiket intézik, jelentkezési lapon is beadhatják jelentkezésüket. Az ingyenesen beszerezhető felsőoktatási felvételi jelentkezési lapok a Felsőoktatási felvételi tájékoztatókkal egy időben, azok mellékleteként jelennek meg. A lapok ezen felül a felvételi eljárások jelentkezési időszakában beszerezhetők a képzéseket indító felsőoktatási intézményeknél, valamint az Educatio Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán és az Oktatási Hivatalnál is.

További információk a pontszámításról és az induló képzésekről felvi.hu oldalon!

 

Forrás: felvi.hu

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.