Megkezdődött a Fidesz-KDNP-frakcióülés Egerben

Megkezdődött a Fidesz-KDNP háromnapos, zárt frakcióülése szerdán Egerben; a helyszín közelében mintegy ötvenfős csoport szimpátiatüntetést tartott a kormány és a kormányfő mellett.

 

A tüntetők a többi között “A nemzet a kormány mellett”, “Hands off Orbán Viktor”, “Hands off Hungary”, “Szeretünk, Viktor”, “Viktor, tarts ki, veled vagyunk!” feliratú táblákat tartottak fel. Először délután kettőkor vonultak a Hotel Egerhez, mert úgy tudták, akkor érkeznek a politikusok, azután hazamentek, s este visszatértek a szállodához.

 

Az autóból kiszálló Kövér László odament az emberekhez, az Országgyűlés elnökét “kétharmad, kétharmad” skandálással fogadták. A frakcióülésre utolsóként érkezett meg Orbán Viktor, akit lelkesen üdvözöltek a fagyoskodó tüntetők, azt kiabálva, “kétharmad”, “Magyarország”, “szeretünk, Viktor!”, illetve “elszámoltatást!”. A miniszterelnök sokukkal kezet fogott, s megköszönte a támogatást és a biztatást.

A hotelt nem lehetett megközelíteni, a közvetlenül az előtt lévő parkolót is lezárták. A bejárattól mintegy 20 méterre várakozhattak a kijelölt helyen a tüntetők, a fotósok és az újságírók, utóbbiaknak forró teát vittek ki a frakció munkatársai.

Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, szerdán a miniszterelnök tájékoztatja a frakciót a közelmúlt eseményeiről, beleértve a nemzetközi tárgyalássorozatot. A korábbi három frakcióülésből kiindulva ez akár éjfélig is eltarthat – tette hozzá.

A csütörtöki nap programja is a kormányfő tájékoztatásával kezdődik, akkor már a jövőt érintő tennivalókról lesz szó, ebéd után pedig vitára, illetve kérdezésre is lehetőség lesz a frakcióülésen. A képviselők írásban előre is jelezhették a miniszterelnökhöz szóló kérdéseiket.

A sajtófőnök szerint biztosan szóba kerül a járási rendszer vagy a devizahitelesek problémája.

Pénteken szekciókban ülnek össze a frakció kabinetjei, az illetékes minisztereket, államtitkárokat hallgatják meg a legaktuálisabb témákban. Ezen a napon tájékoztatják a történtekről a sajtó munkatársait is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.