Kapros-tárkonyos zöldbabfőzelék

Élményfőzés Mák Évával műsor 2012.február 9-i receptje:

Kapros-tárkonyos zöldbabfőzelék

1 kg zöldbab, 1 csokor kapor, mokkáskanálnyi szárított tárkony, egy tk só, egy ek cukor, egy tk. ecet, 2 dl jó minőségű tejföl, 2 dkg vaj.

A zöldbabot annyi vízben amennyi éppen ellepi feltesszük főni. Hozzáadjuk a tárkonyt, a sót, cukrot, ecetet, majd puhára főzzük. Mikor puha, a babszemek felét kiszedjük, félretesszük, a maradékot pedig összeturmixoljuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, tejfölt, végül visszatesszük bele a zöldbab darabokat, felforraljuk, és egy kicsi vajat rámorzsolunk a tetejére. (A vaj legyen hideg, így a főzeléket sűríteni fogja, és megakadályozza, hogy a teteje megbőrösödjön.) Bármilyen feltéttel kínálhatjuk.

Főzzön minden nap velem.

Mák Éva

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.