Klasszikus cézár saláta

Élményfőzés Mák Évával műsor 2012.02.07-i receptje:

Klasszikus cézár saláta 

Hozzávalók:

1 fej római saláta (helyettesíthető jégsalátával, fejessalátával vagy ruccolával), 2 db tojás, 1 dl olívaolaj, tk. szardellapaszta elhagyható) teáskanálnyi mustár 3 gerezd fokhagyma, bors, worchester szósz (opcionális) készítünk hozzá kruton, evőkanyálnyi parmezán

Kát tojást forrásban lévő vízben 50 mp-ig főzzük, mert a fehérjének nem szabad teljesen megdermednie, de hőt kapnia kell. A tojást egy tálba tesszük (előtte megpucoljuk, kikaparjuk a belsejét), hozzáadjuk olívaolajat és a többi fűszert, a parmezánt is. Sózni nem kell, a szardellapaszta és a parmezán eleve sós. Kézimixerrel turmixoljuk össze a hozzávalókat.

Készítsük el a krutont. Vágjuk apró kockára a zsemlét vagy a kenyeret, szórjunk rá sót, borsot, olívát, csöpögtessük meg egy kis citromlével, toljuk be a sütőbe, süssük pirosra. A cézár salátánk készen van, hozzá adhatunk sült vagy főtt csirkemellet, tonhalat, bármit, ami szívünk vágya.

Az alap cézársaláta: a római saláta leveleket tépdeljük falatokra, önstük rá az öntetet, tetejére tegyünk bőven krutont, és ne feledkezzünk meg a parmezánról sem.

Főzzön velem minden nap.

Mák Éva

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.