Klasszikus minestrone leves

Az Élményfőzés Mák Évával műsor 2011.02.06-i receptje

Klasszikus minestrone  leves

Hozzávalók:

2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 cikk kelkáposzta, 20 dkg zöldbab, 20 dkg karfiol, kb. 2 ek. paradicsomkonzerv, egy tk oregánó, 1 tk kakukkfű, só, bors, 1 csipetnyi cukor, friss bazsalikomlevelek, 10 dkg csőtészta, tetejére bőven parmezán

A zöldségeket aprítsuk fel apróra, mindenféle olaj, zsiradék nélkül tegyük fel főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Mikor forr, adjuk hozzá a sót és a fűszereket. Kb 5 perc múlva adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és főzzük készre. A zöldségek ne legyenek teljesen puhák, maradjanak ropogósak. A legvégén hozzáadjuk a darabokra tördelt csőtésztát, ezzel főzzük teljesen készre. Tálaláskor jól megszórjuk parmezánnal a tetejét.

Főzzön velem minden nap.

Mák Éva

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.