Sok munkát adott a rendkívüli időjárás a Pest megyei rendőröknek

Több hajléktalan, illetve magát ellátni nem tudó embernek segítettek a hét végén a Pest megyei rendőrök, akik még egy visegrádi vaddisznóterelésbe is bekapcsolódtak – tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője vasárnap az MTI-t.

 

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy az elmúlt napokban nyolc esetben mentettek meg hóban, vagy más, elhagyatott helyen fekvő, többnyire erősen ittas embert a szinte biztos fagyhaláltól. Isaszegen egy 58 éves, Nagykőrösön egy 45 éves, Pátyon egy 57 éves magatehetetlen férfit vittek haza, Kistarcsán pedig egy 28 éves, szintén erősen ittas hajléktalant adtak át a mentőknek.

Meleg helyre juttattak a budaörsi járőrök is egy ittas, hóban fekvő férfit, akire a Domb és a Szabadság utca kereszteződésében bukkantak rá, majd pár órával később a Szivárvány utcában kellett intézkedniük egy 48 éves, agresszív férfival szemben. Őt végül a mentők a fővárosi Nyírő Gyula kórházba szállították.

Beluzsárné Belicza Andrea közlése szerint Felsőpakonyban egy 62 éves nő szorult segítségre. Mivel az alkoholtól kommunikálni sem tudó asszonyt – életvitele miatt – saját családja nem fogadta be, a rendőrök a gyáli önkormányzat éjjeli melegedőjébe vitték. Vasárnap délután egy kismarosi játszótéren talált, szintén ittas, kihűlőfélben lévő embert adtak át a váci kórháznak további ellátásra.

A szóvivő elmondása szerint számtalan esetben kérték a Pest megyei rendőrök segítségét fázó, éhes emberek, akiknek tűzifára, s élelemre sem tellett. Sülysápon, Budaörsön (itt több alkalommal is), Gödön, Gyömrőn, Nyáregyházán, Cegléden és Pusztavacson is megtalálták a legmegfelelőbb módját a segítségnek – magyarázta a szóvivő, aki egy különleges esetet is említett.

Pénteken este – valószínűleg a nagy hideg miatt – vaddisznók tévedtek Visegrád belterületére, ahonnan az erdészet szakemberei tahitótfalui járőrök segítségével terelték az állatokat biztonságos helyre.

Több közúti baleset is történt a hét végén: a havas, jeges utakon több kamion árokba borult, az 1-es főúton pedig halálos balesetet szenvedett autójával egy idős nő, egy sávelválasztó betonelemnek ütközött – mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.