Februárban három hétfő éjjel nem közlekednek a 6-os villamosok

Pályakarbantartás miatt februárban három hétfő éjjel nem közlekednek a 6-os villamosok a Nagykörúton – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV pénteken az MTI-vel.

 

Mint írták, tavaly május 1-je óta a 6-os villamosok a nap 24 órájában közlekednek, ezért a vonal karbantartását egy-egy hétfőről keddre virradó éjszakán elrendelt vágányzár során tudják elvégezni.

A villamosok ezért február 6-áról 7-ére, 13-áról 14-ére és 27-éről 28-ára virradó éjjel nem közlekednek, helyettük 6V jelzésű villamospótló autóbuszok közlekednek a 6-os villamos vonalának teljes hosszán.

Az utolsó, teljes vonalon közlekedő villamosok a Móricz Zsigmond körtérről 23 órakor, a Széll Kálmán térről 23.41-kor indulnak, ez után az újbudai végállomásról induló szerelvények csak a Blaha Lujza térig szállítanak utasokat. Másnap az első villamos a Blaha Lujza térről reggel 4 órakor indul a Móricz Zsigmond körtér felé, negyed ötkor pedig a Széll Kálmán tér felé.

A villamospótló buszok nem állnak meg a Margitszigetnél, így a sziget csak gyalogosan lesz megközelíthető. A pótlójárat vonalán alacsonypadlós autóbuszok is közlekednek majd.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.