Alakul a Városi Ifjúsági Klub

Budaörsi fiatalokként nagyon kíváncsiak voltunk, hogy áll az épület, mikor nyit ki, mikor lehet megint szórakozni, bulizni, koncerteket hallgatni. Többen nagyon várjuk már, hogy megnyíljon ez a hely, amely szinte egyedüliként fog arra lehetőséget adni, hogy a Budaörsi fiatalok kulturáltan szórakozzanak.
A tervekről, programokról a klubban dolgozó kulturális menedzserekkel, Márton Júliával és László Dáviddal beszélgettünk, akikkel nem kis felfordulás közepette a klub épületében lévő már kifestett, de még megőrzendő holmikkal telepakolt irodájukban beszélgettünk.

Hogy áll az épület?
Jelenleg még tart a festés, de a hét folyamán már befejeződik. A festés után takarítás jön, majd elkezdjük berendezni és kidekorálni az épületet.

Márton Júlia

Márton Júlia

Mi változott, milyen nagyobb munkák voltak, miért volt szükség ilyen hosszú időre?
Az épületet nagyon rossz állapotban vette át a Budaörsi Játékszín, a felmérések után két terv jött szóba. Az egyik az épület teljes felújítása, átépítése, a másik és ez valósult meg, egy részleges felújítás volt. Ennek keretében korszerűsítették az épület fűtési rendszerét: új hőközpontot kapott az épület. Megjavították a tetőt, ezáltal megszűnt a beázás, emellett kisebb-nagyobb felújítási munkákat végeztek, illetve jelenleg is festenek.
Sajnos a munkákkal kapcsolatos ügyintézés hosszabb időt vett igénybe, ezért a nyitás tavaly szeptember eleje helyet márciusra csúszott.

László Dávid

Mikor nyithat ki a klub, mire van még szükség?
Már dolgozunk a megnyitón, amit március első hétvégéjére tervezünk, de addig még bőven van mit csinálni. Be kell szereznünk a szükséges működési engedélyeket, be kell rendeznünk az épületet, mert szinte teljesen üresen vettük át.
Lesz-e mozi?
Mi szeretnénk, hogy legyen, de ez még egyeztetés alatt áll a színházi vezetőkkel. A mozigépeket szeretnénk egy szakértővel átvizsgáltatni, hogy van-e technikai akadálya és ha igen lehet-e orvosolni. Ha a technikai feltételek adottak, akkor remélhetőleg nincs más akadálya budaörsi filmkultúra újraindításának!

Festik az épületet

Festik az épületet

Milyen programokat terveztek a fiataloknak?
Elképzeléseink szerint minden hétvégén szeretnénk koncerteket és bulikat szervezni, ahol elsősorban budaörsi előadóknak szeretnénk fellépési lehetőséget adni, de a könnyűzenei élet ismertebb zenekarait is meghívnánk. A hétvégi szórakozási lehetőségek megteremtése mellett visszavárjuk az ifjúsági csoportokat a klubba. Emellett szeretnénk új, rendszeres programokat kínálni a fiataloknak, mint például: fiataloknak szóló táncoktatást, film klubbot, karaoke esteket, és a fiatal tehetségeknek is adnánk műveik kiállítására lehetőséget.

Hogyan képzelitek a fiatalok bevonását a klub hétköznapjaiba?

az új hőközpont

az új hőközpont

Elsősorban a fiatalok által szerveződött társadalmi szervezeteket (pl.: egyesületeket) fogadnánk be, hogy rendszeres találkozásaikat, programjaikat itt tartsák. Szeretnék, ha a szórakozási lehetőségek mellett, alkalmi munkalehetőséget tudnánk biztosítani a klubban. Olyan munkákra gondolunk itt, mint például: a rendezvényeken való kisebb munkák elvégzése, rendszeres takarítás, plakátozás, szórólapozás.
Hogyan fogjátok népszerűsíteni a városi klubot?
A fiatalokat manapság az interneten keresztül lehet leginkább megszólítani, ezért létrehoztunk egy Facebook oldalt, ahol rendszeresen hirdetjük a klubbal kapcsolatos eseményeket ( http://www.facebook.com/varosiklub). Emellett szeretnénk a klubnak saját honlapot csinálni, egyéni arculattal és egyedi programkínálattal. Továbbá a helyi médiát is aktívan bevonnánk a klub életébe. Az ezzel kapcsolatos kezdeményezések már el is indultak az utóbbi hetekben. Természetesen a helyi szervezetekre is számítunk a reklámkampányok során.

alakul a büfé is

alakul a büfé is

Ha jól hallottuk másik nevet is szeretnétek a helynek hosszútávon.
Igen, szeretnénk egy fantázianevet a klubnak, ami rövid, frappáns és szeretik a helyi fiatalok. Több lehetőségen is gondolkodtunk, de még lehet neveket javasolni és szavazni a Facebook oldalon! Várunk minden kreatív ötletet! Lájkoljátok a klub oldalát!
További információkat a klub Facebook oldalán találtok, amit lájkoljatok és ti is ajánljatok neveket a klubnak! Ha lesznek új fejlemények a városi klubról akkor arról is beszámolunk nektek!

http://www.facebook.com/varosiklub

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.