A hónap itala a Ginger Bread koktél

A hónap itala: „Ginger Bread” koktél

 Pikler Mónika, bártender ajánlásával

Ginger Bread koktél

– 4 cl fűszeres rum

– 2 cl Triple sec, vagy Corintreau (narancslikőr)

– 2-3 cl vékony szelet friss gyömbér

– 3 gerezd lime leve

– 1,5 cl fahéj szirup vagy 1 csipet őrölt fahéj

 

(fahéj szirup: 250g kristálycukor 2,5 dl víz, 1 rúd egész fahéj, a vizet és a cukrot összeturmixoljuk, majd beletesszük az egész fahéjat és 2 napig állni hagyjuk)

Whiskys pohár aljára kerül a gyömbér, a fahéj és a lime. Ezeket az összetevőket törőfával összetörjük. A poharat telerakjuk jéggel és a rumot, likőrt rátöltjük. Kanállal alaposan felkeverjük. Narancs szeleteket tehetünk a pohárba díszítésként.

 

A karácsonyi hangulatot jellemző ital, a hideg téli esté legjobbja. A fűszerek az ünnepet idézik, felmelegíti a testet és a lelket.

Fogyassza Egészséggel!

Pap Jusztina

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.