Már hívható a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány adományvonala

Már hívhatják a segíteni szándékozók a 13611-es telefonszámot, a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben élő családokat támogató Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány adományvonalát.

A hívások díja 250 forint, melyből a szolgáltatók 235 forintot utalnak az alapítvány számlájára – olvasható az alapítvány honlapján.

Az alapítvány 2011-ben az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében, 300 településen 15 ezer 147 halmozottan hátrányos helyzetű, többgyerekes család számára biztosított vetőmagot és kishaszonállatot. Az önkormányzati beszámolók alapján a családok 81 százaléka, több mint tizenkétezer család sikerrel élt ezzel a lehetőséggel.

Az alapítvány e családok számára idén is biztosítja az egész évi vetőmagot, valamint annyi kishaszonállatot, amellyel a gyerekek fehérje szükségletét hosszú távon is biztosítani tudják.

A 2012-es évi akció fő célja az, hogy a programba tavaly nem jelentkező, mintegy ötszáz kistelepülésen élő 51 ezer 436 halmozottan hátrányos helyzetű gyerekes családból minél többen hasonló lehetőséghez jussanak. Ezért arra kérik az érintett települések önkormányzati, iskolai és óvodai dolgozóit, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy a településükön élő gyermekvédelmi támogatásban részesülő családok megkaphassák a mini háztájihoz szükséges vetőmagot és kishaszonállatot. A programban való részvétel egyetlen feltétele, hogy a településen élő minden egyes halmozottan hátrányos helyzetű gyerekes család részt vegyen benne.

A tavalyi 15 ezer 147 halmozottan hátrányos helyzetű gyerekes családon kívül még 51 ezer 436 hasonló helyzetű család gyermekei várnak támogatásra.

Comments Closed