Interjú a CHRON zenekarral

CHRON zenekar Budaörs egyik legismertebb csapata. Ha van olyan, aki még nem hallott a fiatal és tehetséges bandáról, akkor itt az idő, hogy megismerjék!

 

Mikor és hogyan alakultatok?

A zenekar 2008. október 2-án alakult, ekkor volt az első próbája a bandának. Az alapítás ötlete Vida Pál és Paróczi Bence fejéből pattant ki. Paróczi Bence megismerkedett Balogh Ádámmal a gimnázium alatt és mindkettőjüknek volt egy-egy fél formáció zenekara. Összehoztunk egy közös próbát a már meglévő formációk tagjaival. Szimpatikusak voltunk egymásnak és zenei stílusban is megtaláltuk a közös hangot így elkezdtük a közös próbákat és megalakult a zenekar.

Hányan vagytok a zenekarban?

Először öten voltunk, később jött Paróczi Ádám a zenekarba. Jelenleg a felállás egy dob (Vida Pál), egy basszusgitár (Kaiser Szilárd), egy ritmusgitár (Fényes Benjámin), egy szólógitár (Paróczi Bence), és két énekes (Balogh Ádám, Paróczi Ádám).

Alapvetően milyen zenei stílust képviseltek?

Rock, metál, progresszív metál elemekkel fűszerezve, elég vegyes a kínálat. Vannak könnyebb, keményebb és vannak populárisabb számaink.

Ezek saját szerzemények vagy feldolgozásokat is játszotok?

Ezek saját számok, de játszunk feldolgozásokat is. Ezeknek a fő célja, hogy feldobják a kezdeti bulikat és a közönség ránk hangolódjon. Nemrég jelent meg az első lemezünk a saját számainkkal.

Kiknek szól a zenétek?

Ez egy nehéz kérdés. A zenénk mindenkinek szól. Mindenkinek, aki szereti. Fiatal, idős, rocker, nem rocker egyaránt. Szólhat akár SP-nek is, ha ő is meghallgatja.

Mikorra várható a következő koncert?

Áprilistól októberig 4-5 szabad hétvégénk volt. Most pihenünk és írjuk a második lemez anyagát, ezért kevesebb a fellépésünk. A következő bulink február 3-én lesz, egy Farsangi parti, február 18-án és március 9-én is fellépünk. Magunkat ismerve, még jöhet közbe rendezvény. A  facebookon és a honlapunkon (http://chronrock.blogspot.com) mindig nyomon tudják követni a fellépéseket, időpontokat és az aktuális híreket az érdeklődők.

Comments Closed