Pénzt akart szerezni a rabló a rendőrségen

Részletes beismerő vallomást tett az a férfi, aki hétfőn egy airsoft pisztollyal akart értékeket rabolni a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. Azt állította, hogy pénzt akart szerezni a rendőröktől – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs korábban elmondta, a fiatalember azzal az ürüggyel kéredzkedett be a kapitányság épületébe, hogy az illemhelyet szeretné használni. Amikor kifelé jött, az ügyeletnél álló két egyenruhás rendőrre egy éles fegyvernek látszó tárgyat fogott, majd értékeik átadására szólította fel őket.

A rendőrök testi kényszert alkalmaztak, elvették a fegyvernek látszó tárgyat, és megbilincselték a húszéves férfit – közölte a százados.

A fegyverről kiderült, hogy egy éles lőfegyverhez tökéletesen hasonlító 6 milliméteres ASG típusú airsoft pisztoly – tudatta a szóvivő. (Az airsoft légfegyverekkel játszott hobbisport, 6 vagy 8 milliméter átmérőjű gömblövedéket lőnek ki.)

A fiatalember ellen fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekmény büntetési tétele öttől tizenöt évig terjed – mondta Szenti Szabolcs.

A büntetlen előéletű férfit őrizetbe vették, és a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását – közölte a százados.

Comments Closed