Rövidpályás gyorskorcsolya Eb – Keszler bronzérmes 500-on, döntős a női váltó

Keszler Andrea bronzérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók csehországi Európa-bajnokságának szombati versenynapján, melynek során a 2009-ben győztes női váltó bejutott a fináléba.

A pályafutása első Eb-érmét megszerző magyar versenyző kiegyensúlyozott teljesítménnyel került a döntőbe, ahol negyedikként ért célba, miután az utolsó körben Jorien Ter Mors kilökte. A versenybírók a szabálytalanság miatt kizárták a hollandot, ezzel a bronzérem Keszleré lett.

Az 500-as távon az összetettben címvédő olasz Arianna Fontana diadalmaskodott, honfitársa, Martina Valcepina lett a második. A tavalyi kontinenstornán ezen a távon bronzérmes Heidum Bernadett az elődöntőig jutott, Lajtos Szandra pedig a negyeddöntőben esett ki.

A férfiaknál a pályafutása első felnőtt Eb-jén szereplő Liu Shaolin Sándor remek versenyzéssel az elődöntőig jutott, ott azonban futamában harmadik lett, így egy hellyel lecsúszott a fináléba kerülésről. Béres Bence a selejtező második fordulójában búcsúzott.

A Keszler, Heidum, Lajtos, Tóth Patrícia összetételű női váltó elődöntős futamát megnyerve bejutott a vasárnapi fináléba, ahol az olasz, a német és a holland staféta lesz az ellenfele.
A nőknél egyéni összetettben Keszler a 4., Heidum a 11., Lajtos pedig a 14. helyről várja a vasárnapi folytatást, a férfiaknál Béres a 17., Liu a 20. a pénteki 1500-as és a szombati 500-as verseny után.

Az Eb-n vasárnap az egyéni indulók 1000 méteren csapnak össze, majd a férfiaknál és a nőknél is az összetettben az első nyolc helyen álló korcsolyázó lép jégre a 3000 méteres szuperdöntőkben az összetett kontinensbajnoki címért. A program a váltók döntőivel zárul.

Comments Closed