A Fidesz reagálása a hétvégi ellenzéki politikai “nagyüzemre”

A parlamenti ellenzéki pártok mindegyike (DK, LMP, MSZP, Jobbik) politikai “nagyüzemet” tartott a hétvégén.  Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője reagált a Fidesz nevében a ellenzéki pártok rendezvényein elhangzottakra.

 

Meg kell akadályozni a Gyurcsány-korszak visszatérését

Fontos megakadályozni a Gyurcsány-korszak visszatérését – reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének szavaira szombaton.

Gyurcsány Ferenc pártja kongresszusán azt mondta: tudomásul kell venni, hogy az ország problémáira nem csak egyféle válasz létezik, hidakat kell teremteni a köztársaságpárti, jobboldali demokraták felé, ellenkező esetben nem lesz nyugodt építkezés, a magyarok “egymást fogják ölni még évtizedekig”.

Selmeczi Gabriella közleményében úgy fogalmazott: “a gyurcsányi lázálmoknak (…) a magyarok 2010-es nagy összefogása egyszer és mindenkorra véget vetett”.

Hozzátette: a nemzeti együttműködés rendszere stabilitást hozott Magyarországnak, 2012 pedig már a konszolidáció éve. “Zavart és káoszt kelteni, a nemzet vagyonát rabolni, politikai gyűlöletet kelteni itt nem lehet többé, ezért fontos, hogy a Gyurcsány-korszak visszatérését megakadályozzuk” – fogalmazott Selmeczi Gabriella.

 

Az LMP saját belső problémáival van elfoglalva

Az LMP nem az emberek érdekét nézi, hanem saját belső problémáival van elfoglalva – reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az LMP kongresszusán elhangzottakra szombaton.

A szóvivő közleményében azt írta: az LMP nem találja helyét a magyar társadalomban és a közéletben, “tisztségviselői kicsinyes módon pozíciókon marakodnak”. “Egy ilyen párt ellenzéki munkáját, megszólalásait nehéz komolyan venni, mert magukkal sincsenek tisztában” – áll a szóvivő közleményében.

Szombaton kezdődött az LMP kétnapos kongresszusa, amelynek során a résztvevők egyebek mellett az új frakcióvezető személyéről és a párt szövetségesi politikájáról, a párt szervezetfejlesztéséről is döntenek. Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese szombaton úgy fogalmazott: a változások során rendezik belső konfliktusaikat, és megerősítik a belső szolidaritást, ami hatékonyabbá teszi a pártot.

Selmeczi Gabriella közleményét azzal zárta, hogy nem véletlenül bízták az emberek “egy olyan politikai erőre Magyarország gondjainak megoldását, amely a nemzeti összefogás jegyében ma egyedüliként képes arra, hogy stabil, kiszámítható, biztonságos jövőt garantáljon az országnak”.

 

A választók ma már nem kíváncsiak az MSZP álláspontjára

A választók ma már nem kíváncsiak az MSZP álláspontjára – reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a szocialista Simon Gábor szombati sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

A szóvivő közleményében úgy fogalmazott: “Mélységesen egyetértünk Simon Gábor kijelentésével: a választók ma már egyáltalán nem kíváncsiak az MSZP álláspontjára”.

Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke az általa vezetett testület szombati zárt ülését követő sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta: el kell érniük, hogy a választók ismét kíváncsiak legyenek álláspontjukra, ehhez pedig világos választási lehetőségeket kell kínálniuk.

 

A Jobbik kiírta magát a magyar demokráciából

A Jobbik nyíltan kiírta magát a magyar demokráciából – reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője Vona Gábornak, a Jobbik elnökének pártja szombati évindító rendezvényén elhangzott szavaira.

“Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzeti szocialisták, de demokraták sem vagyunk” – mondta pártja eszmeiségéről Vona Gábor. Szellemi centrumuk nem az osztályhatalom, nem az államhatalom és nem a faji alapokon nyugvó hatalom, de a pénz és a szellemi tőke sem, és nem tagjai annak a demokrata eszmeiségnek, amellyé “az mára züllött”. A gazdasági világválság a liberális demokráciák válsága is – – jelentette ki a pártelnök.

Selmeczi Gabriella közleményében úgy fogalmaz: “ezzel újra nyilvánvalóvá vált, amit a magyar emberek 2010-ben példátlan összefogással már egyértelművé tettek: csak a Fidesz képes arra, hogy a nemzeti együttműködés szellemében kiutat mutasson Magyarország nehéz helyzetéből, megálljt parancsoljon az eladósodásnak, a nemzeti vagyon felélésének, a családok és a vállalkozások tönkretételének, a demokrácia lábbal tiprásának”.

Enhanced by Zemanta

facebook:

5 hozzászólás

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.