Országos véradás januárban

Mintegy 200 vöröskeresztes helyszínen és az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben várják a véradókat országszerte január 25. és 30. között.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat véradássorozatot indít Nyissa az új évet egy jó cselekedettel! szlogennel. Véradásra országszerte 193 vöröskeresztes helyszínen és az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben lesz lehetőség.

Budapesten a Magyar Vöröskereszt Arany János úti székházában január 26-án 11 és 18 óra között szerveznek véradást, amelyhez személyi igazolvány, lakcím-és TAJ-kártya szükséges. A lakóhelyhez legközelebbi véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu és www.ovsz.hu oldalon tekinthetők meg.

A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 420-430 ezer egység vérre van szükség, ez évente közel félmillió önkéntes véradományát jelenti. A biztonságos betegellátás érdekében a Magyar Vöröskereszt napi több mint 1800 véradót toboroz országszerte szervezett véradásain, hogy a szükséges vérkészlet folyamatosan, egyenletes ütemezésben rendelkezésre álljon. Az utóbbi egy-két évben egyre nagyobb kihívás a szükséges véradószámot mozgósítani, ezért elengedhetetlen, hogy minél többen csatlakozzanak a hazai rendszeres véradók táborába – közölte a Magyar Vöröskereszt szerdán az MTI-vel.

Comments Closed