Vízilabda Eb – A nőknél csoportmásodik Magyarország

Csoportmásodikként zárt a magyar női vízilabda-válogatott a hollandiai Európa-bajnokság félidejében, miután kikapott az orosz csapattól az A jelű négyes vasárnapi befejezőkörében.

    Eredmény, A csoport, 3.forduló:
Oroszország-Magyarország 12-9 (3-1, 4-5, 4-1, 1-2)
————————————————–
a magyar góldobók: Keszthelyi 4, Drávucz, Bujka, Tóth, Antal, Kisteleki H. 1-1

Az Eb előtt rendezett görögországi Thetisz Kupán 14-13-ra nyert Merész András fiatal együttese a kontinensbajnok ellen, ám a diadallal együtt sem lehetett azt várni, hogy Eindhovenben is magyar siker születik a címvédővel szemben, legfeljebb reménykedni lehetett az újabb bravúrban.

A labdát mindenesetre az oroszok hozták el az első ráúszásnál, mi több: be is lőtték (1-0), az ellenakciónál kapott büntetőt ugyanakkor elhibázta Szücs Gabriella, aki a lécet verte telibe. Emberelőnyből tovább nőtt a rivális előnye, az újabb magyar ötméterest viszont már nem hibázta el Drávucz Rita (2-1). Védekezési hiba hozta meg a harmadik orosz találatot (3-1), miközben a magyar támadójáték is akadozott.

Bujka Barbara centergólja jelentette a második negyed nyitóeseményét, de gyorsan jött a válasz is, ráadásul kétszer egymás után (5-2). Keszthelyi Rita felsősarkos bombája az ocsúdást tükrözte (5-3), de a szervezettebbé vált védekezés is kellett ahhoz, hogy a Keszthelyi révén 5-4-re felzárkózzon a gárda. És az egyenlítés is sikerült: a negyedből öt perc futott le, amikor Tóth Ildikót a centerposzton kihagyhatatlan helyzetbe hozták a társak, ő pedig be is húzta a labdát (5-5). Csakhogy kettős emberelőnyből még a nagyszünet előtt visszakerült a vezetés az oroszokhoz, akik megúszásból is eredményesek voltak (7-5). Hogy a remények ne hunyjanak ki, a triplázó Keszthelyi a jobb felső sarokba zúdított (7-6).

A harmadik negyed azonban rosszul kezdődött, duplán is (9-6). Antal Dóra volt az ügyeletes büntetés-végrehajtó, s okosan meg is oldotta feladatát (9-7), a még közelebb férkőzés helyett azonban megint nőtt a differencia: rés támadt a védekezésben, amit ki is használtak az oroszok (10-7). Sőt – egy kontrát követően – már négy gól volt “közte” (11-7).

Méretes feladat maradt így a befejező játékrészre, amelynek elején Keszthelyi jeleskedett, negyedik gólját ejtésből szerezve, majd – 12-8-nál – Kisteleki Hanna értékesítette a büntetőt (12-9). A folytatásban azonban kimaradtak az újabb lehetőségek, Keszthelyi például ötméterest rontott, így a csoportrangadót az oroszok nyerték.

A magyar válogatott kedden, 19 órától az úgynevezett keresztbejátszásnál a B csoport harmadikjával vív meg az elődöntőbe jutásért, míg az oroszok egyenes ágon meneteltek be a legjobb négy közé.

Comments Closed