Vasárnapi mix: Lila borjú Szerbiában – Festett sólyom – Óriásnyelvű férfi Kínában

Lila borja van egy szerb tehénnek

Lila foltos borja van egy szerb tehénnek, aminek a csodájára járnak.

A borjú színe a brit Metro újság által közölt fotók alapján valóban szokatlan és lilásnak mondható, de hogy pontosan egy csokoládémárka lilájával egyezne, ahhoz vagy erős képzelőerő kell, vagy rossz szem. Mindenesetre a borjút kikiáltották lilának, Cacak városának környékéről pedig sokan járnak megszemlélni, leginkább a gyerekek körében van nagy sikere az állatnak.

A borjú amúgy tökéletes egészségnek örvend, jó kedélyű. Állatorvosok szerint szőrén a fehér alapú lila foltok valószínűleg a genetika szeszélyének tudhatók be.
Viccből befestett sólymokat hittek új madárfajnak

Viccből befestett sólymokat hittek új madárfajnak Új-Zélandon csaknem két éven át.

A turpisság azután derült ki, hogy az egyik sólymot nemrégiben elgázolta egy autó. A sólyomfestő egy gazda volt, Grant Michael Teahan, aki madárlesőket akart megtréfálni. Annyira jól sikerült neki, hogy madárrajongók – köztük szakértők is – már 2009 elejétől új faj felfedezésének diadalában reménykedtek. Lefényképezték az egészen szokatlan külcsínű, rózsaszínre és pirosra befújt sólymokat, a fotókat pedig sorra küldték a helyi újságnak.

Teahan azon bukott le, hogy eljuttatott egy videót a sajtónak, amelyen magát örökítette meg, amint szarkát fog csapdával. Csakhogy a csapda magán viselte a sólyomfestés nyomait, ugyanis ugyanolyan festékárnyalatokban pompázott. Felfigyelt erre a rendőrség, és lenyomozta Teahan kilétét.

A gazda addigra ugyan törölte otthoni számítógépéről a festett sólymos fotókat és videókat – merthogy ő is készített ilyeneket -, ám a rendőrség informatikusai helyreállították a törölt adatokat, Teahan pedig bíróság elé került.

Bűnösnek mondták ki állatokkal szembeni kegyetlenkedésben – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál. A büntetés mértékéről még nem tudni.

Óriásnyelvű férfi: 21 éve nem tudja becsukni a száját

Huszonegy év óta képtelen becsukni a száját egy kínai férfi, mert hatalmasra nőtt a nyelve.

A 34 esztendős illetőnek nemcsak hosszú – negyedméteres – az ízlelőszerve, hanem vaskos is: 10 centi széles és 7 centi vastag.     Hatéves volt, amikor elkezdett abnormálisra nőni a nyelve. A folyamat lassú volt, de megállíthatatlan: 13 éves korára már nem fért el a szájában. A hatalmas nyelv a férfi fogait teljesen elferdítette: kifelé nyomta őket, és vízszintes helyzetbe feszítette.

Az illető 21 éve nem tud rendesen beszélni, enni és lélegezni. Jó pár kórházban megfordult problémájával, de mindenhol elküldték azzal, hogy rendellenessége túl összetett probléma, nem tudják kezelni.

Végül egy katonai kórház vállalta, hogy műtétek sorával megpróbál segíteni rajta. Az orvosok hároméves tervet dolgoztak ki, öt műtétet akarnak végrehajtani – adta hírül a Daily Mirror című brit lap.

Comments Closed