Fidesz: a szocialisták továbbra sem értik a helyzetet

A Fidesz szerint a szocialisták továbbra sem értik a helyzetet, ezért rossz válaszokat adnak – így reagált Selmeczi Gabriella, a kormányzó párt szóvivője az MSZP gazdasági ügyekért felelős országgyűlési frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottakra, amelyen Józsa István a kormányzati struktúra megváltoztatására, valamint ágazati reformokra szólított fel.

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján azt mondta: amit Orbán Viktor „könnyedén beígért” Brüsszelben, azt „nem úszhatja meg”, Magyarország az eddig folytatott gazdaságpolitikával nem jutott előbbre. Ha a kormány nem változtat, akkor az történik, „amit eddig is láttunk, hogy az államcsőd szélén tántorog”.

Józsa István szavai szerint Magyarország már a jövő héttől „a Matolcsy utáni világban él”, de nem látszik, hogy ennek mi lesz a tartalma. Mint mondta, 2011 a csalódás éve volt, 2012 pedig félő, hogy az elszegényedésé lesz. Ennek elkerülésére a kormányzati struktúra megreformálását tartotta szükségesnek. Álláspontja szerint ugyanis nem szolgálja az ország érdekét, hogy nincs önálló pénzügyminisztérium és megszűnt a külgazdasági államtitkárság is.

Az MSZP-s politikus szólt arról is, hogy Magyarországnak – Európával karöltve – erős gazdasági kormányzásra van szüksége, valamint programra és ágazati reformokra.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MTI-nek küldött közleményében a szocialisták kijelentésére reagálva azt írta: “az elmúlt héten bebizonyosodott, hogy a hazai és a nemzetközi baloldal politikai támadást indított Magyarország ellen, amelyben a tények és az ország valós gazdasági helyzete vajmi kevés szerepet kapnak”.

Hozzátette: “a szocialisták továbbra sem értik a helyzetet, ezért rossz válaszokat adnak, Józsa István mai sajtótájékoztatója sem hozott semmi újat”.

Comments Closed