Békemenet – Gyülekeznek a résztvevők a Hősök terén

Gyülekeznek a Békemenet Magyarországért elnevezésű szombati kormánypárti demonstráció résztvevői a fővárosban, a Hősök terén.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy folyamatosan érkeznek az emberek, több százan pedig már összegyűltek a téren kevesebb mint egy órával a demonstráció kezdete előtt. Sokan nemzetiszínű zászlóval és helységnévtáblákkal érkeztek; az emberek halkan beszélgetnek egymással.

A környéken – az Andrássy út elejétől kezdve – nagyon jelentős a rendőri készültség; a Hősök tere környékén sok civil ruhás rendőrt is látni.

A mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész és Széles Gábor nagyvállalkozó által szervezett tüntetésen – amelyhez a Civil Összefogás Fórum is csatlakozott – a résztvevők a Hősök teréről a Kossuth Lajos térre vonulnak, a tervek szerint beszédet senki nem mond majd.

A kormány mellett demonstrálók azt írták: szeretnék bemutatni, hogy nem kívánnak mást, “csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni”. A szervezők azokat várják a megmozdulásra, akik egyetértenek a mozgalom céljaival és akiknek “fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése”.

Comments Closed