Australian Open – Arn Grétának nem sikerült a bravúr Serena Williams ellen

Arn Gréta két játszmában kikapott Serena Williams ellen szombaton a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyének harmadik fordulójában.

A nyolcaddöntőbe jutásért rendezett összecsapás 59 percig tartott, Arn mindössze két játékot tudott nyerni a világklasszis amerikai teniszező ellen.

A nyitó szettben (32 perc) Williams, aki eddig öt alkalommal diadalmaskodott az esztendő első Grand Slam-tornáján, kissé bizonytalanul kezdett és a magyar bréklabdához jutott. A 13-szoros GS-győztes amerikai azonban gyorsan összekapta magát, fordított, majd sorra nyerte a gémeket és alig félóra elteltével már 5:0-ra vezetett. Arn azonban saját adogatásánál összehozott egy játékot, s nagy tapsot kapott a szinte zsúfolásig megtelt Rod Laver Aréna közönségétől.

A folytatásban a volt világelső továbbra is óriási fölényben játszott, 15 perc alatt 4:0-ra elhúzott, amikor a magyarnak sikerült feliratkoznia a táblára egy simán megnyert játékkal (4:1), de utána Williams már nem engedte hosszabbra nyúlni a mérkőzést.

  Eredmény, női egyes, 3. forduló:
——————————–
S. Williams (amerikai, 12.)-Arn 6:1, 6:1

Comments Closed