Vízilabda Eb – Győzelemmel kezdett a magyar női válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 19-9-re legyőzte a brit csapatot az eindhoveni Európa-bajnokság A csoportjának szerdai első fordulójában.

    Eredmény, A csoport, 1. forduló:
Magyarország – Nagy-Britannia 19-9 (4-1, 4-3, 7-3, 4-2)
——————————————————–
a magyar góldobók: Keszthelyi 5, Drávucz 4, Antal, Bujka 3-3, Csabai 2, Szücs, Tóth 1-1

Fontos és kötelező feladat volt a legutóbbi Eb-n ötödik, azóta viszont alaposan megfiatalított magyar csapat számára a siker, mivel az eindhoveni kontinensviadalról az első öt csapat lehet ott biztosan a tavaszi, olaszországi olimpiai kvalifikációs tornán, ahonnan aztán az érmesek jutnak ki a nyári, londoni játékokra. Mivel a szerdai ellenfél – az európai kontinens képviseletében – automatikusan részvételi jogot szerzett “saját” olimpiájára, nyugodtan, gyakorlatilag tét nélkül szállhatott vízbe a magyarok elleni Eb-bemutatkozáson.

Más kérdés viszont, hogy a nagyobb tudással szemben nem volt ellenszer: Drávucz Ritáék magabiztosan gyűrték le a briteket. Akik – éppen, mert magyar mesterük van, akinek irányításával hosszú ideje készülnek az ötkarikás tornára – riválisuk több játékosát kiválóan ismerhették, mert mint brit válogatott indultak a 2010/11-es magyar bajnokságban is. A tizenegy klubcsapat versengésében akkor hatodikak lettek, jeleként annak, hogy sokat fejlődtek az utóbbi években a volt válogatott kapus, Fekete Szilveszter szakmai munkájának eredményeképpen.

Ám mindez együtt is kevés volt a Merész-társulattal szemben, amely az első négy támadását egyformán értékesítve, már az első negyedben elhúzott, a félidőre pedig 8-4-es vezetésre tett szert. A folytatás sem hozott sok jót a briteknek, akik nem úszták meg, hogy végül kétszámjegyűre dagadjon a különbség, s 19-9-es magyar győzelem szülessen.

A női válogatott legközelebb pénteken, 19 órától mérkőzik Eindhovenben, akkor az olimpiai bajnoki címvédő hazaiak várnak a magyar gárdára.

    A csoport további programja:
péntek:
16 ó: Oroszország – Nagy-Britannia
19 ó: MAGYARORSZÁG-Hollandia
vasárnap:
16 ó: Hollandia – Nagy-Britannia
17:30 ó: MAGYARORSZÁG-Oroszország

    a további szerdai program:

1. forduló:

A csoport:
Hollandia-Oroszország 19 ó

B csoport:
Spanyolország-Németország 17:30 ó
Görögország-Olaszország 20:30 ó

Comments Closed