Örökbefogadó nap az Illatos úton

Örökbefogadó napot rendeznek szombaton az Illatos úti ebtelepen – közölte a Vigyél Haza Alapítvány munkatársa.

Szabó Rita elmondta: az Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére évente – csak fővárosi szinten – több mint 3000 kutya kerül be, ahol a 90 férőhelyen átlagosan 150 négylábúról kell gondoskodni. Ez a szám jelenleg – főként a szilveszteri petárdarobbantások miatt – szinte az elviselhetetlenségig felduzzadt.

Az örökbefogadó napot a Budapest Főváros Közterület-felügyelete Állategészségügyi Szolgálata és az alapítvány közösen bonyolítja, az örökbe adni kívánt kutyák mindegyike féregtelenített, megkapta a kötelező védőoltásokat és az azonosító chipet.

Az alapítvány munkatársa kiemelte, hogy az állatvédelmi törvény módosítása szerint nem szedhető ebrendészeti hozzájárulás – közismert nevén ebadó – az állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbefogadott eb után, így a szombaton örökbe fogadott kutyák is adómentességet élveznek.

Az örökbefogadásra váró, több mint 140 kutyát külsőleg is vonzóvá akarják tenni, ezért alapítványuk több kutyakozmetikust segítségét kérte.

Comments Closed