Közgyülési gyors jelentés január 18. szerda Budaörs

A január 18-ai közgyűlés döntése alapján a budaörsi önkormányzat részt vesz a Nevelési Intézmények Fejlesztése című pályázaton. Mivel a törvényi változások következtében 3 éves kortól kötelező lett az óvodába járás. Ennek értelmében 3 új csoportszobával bővül a Rózsa utcai tagintézmény.

A pályázaton 200 millió forintos támogatást kaphat a város, ehhez több mint, 70 millió forintot tesz az önkormányzat.

Budaörs Város Önkormányzata által fenntartott a Pusztazámori Nevelési Tanácsadó Intézmény két éve nevelési tanácsadási szolgáltatást nyújt a településen, kistérségi feladatellátás keretében, 0,2 pszichológusi státusz segítségével.

Pusztazámor 2012. január 01-től 0,3 pszichológus státusz igénybevételével szeretné megkapni ezt a szolgáltatást, tekintettel a nagyobb igényre.
A növekvő tanácsadói szolgáltatásért Pusztazámor település a 2012-ben 856.000.- Ft települési hozzájárulást fizet meg Budaörs Városnak.
A Budaörs Kistérség Többcélú Társulása megigényli a szolgáltatáshoz tartozó, 2012. évre vonatkozó kistérségi normatívát és átadja Budaörs Városnak.

Közgyűlési Gyors: A Budapest – Budaörs szennyvíz projekt

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kérésére Budaörs Önkormányzata nyilatkozatot tett, miszerint a Budapest-Budaörs közös szennyvízprojektre vonatkozó pályázattal kapcsolatosan hogy a projekt során megvalósuló beruházási elemek üzembe helyezését követő 5 éven belül az új elemekre vonatkozóan csatornadíj támogatást nem igényel az önkormányzat.

Közgyűlési Gyors: 20 millió Ft-os pályázati alap nemzetiségi önkormányzatoknak.

Budaörs Város Önkormányzata 2012. évre a nemzetiségi önkormányzatok számára is meghirdeti pályázatát működésük és éves programjaik támogatására.
Budaörsön az alábbi nemzetiségi önkormányzatok működnek: német, görög, ruszin, örmény, szlovák és román.
A pályázati alap keretösszegét 20.000.000 Ft-al tervezte a Hivatal a költségvetési koncepcióban.
Az egy pályázó által elnyert támogatás felhasználásáról a nemzetiségi önkormányzat döntenek. A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság (PEB) javaslatára a budaörsi nemzetiségi önkormányzatok 2012. évi támogatására kiírt pályázatot úgy hagyta jóvá a képviselő-testület, hogy a támogatás odaítéléséről a 2012. évi költségvetés elfogadását követően dönt.

Közgyűlési gyors: Új külsős tag került az Ügyrendi Bizottságba

2012. január 2-án lemondott külsős bizottsági tagságáról Dr. Mizser Csilla. Helyére Dr. Molnár Vilmost választotta a képviselő-testület.

Comments Closed