Dzsudzsák Balázs négy évre aláírt a Dinamo Moszkvához

Dzsudzsák Balázs csütörtökön négy évre szóló szerződést kötött az orosz élvonalban szereplő Dinamo Moszkvával.

“A vezetőkkel történt mai találkozó inkább már csak formalitás volt, a szerződés részleteiben napokkal ezelőtt megegyeztünk, ma pedig az aláírással hivatalossá tettük a négy évre szóló megállapodást. – mondta az mlsz.hu-nak a magyar labdarúgó-válogatott szélsője, aki a szintén orosz Anzsi Mahacskalától igazolt a fővárosi klubhoz. – Nagyon boldog vagyok, mert úgy gondolom, minden szempontból előrelépés a Dinamóval kötött szerződés. Tegnap a csapat edzőközpontjában jártam, és amit ott láttam, az egyszerűen lenyűgözött. Tökéletes körülmények várnak a Dinamónál, kívánni sem lehetne jobb környezetet, itt tényleg minden adott a jó szerepléshez, büszke vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál folytathatom a pályafutásomat. Az igazi munka jövő héten kezdődik, hétfőn ugyanis edzőtáborba utazunk, Dubajban készülünk fel a tavaszi szezonra.”

Orosz források szerint a 25 éves, 41-szeres válogatott Dzsudzsákért 19 millió eurót (6 milliárd forintot) fizetett a Dinamo, ebből 15 milliót azonnal átutalt az Anzsinak, maradék tartozását pedig a későbbiekben egyenlíti ki.

Dzsudzsák Balázs ezzel rekordot állít fel, ekkora összeget ugyanis korábban még soha nem fizettek magyar játékosért.

A Dinamo Moszkva jelenleg harmadik az orosz bajnokságban, a második CSZKA mögött egy pont a hátránya, az éllovas, Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Zenit pedig héttel előzi meg. Dzsudzsák olyan játékosokkal szerepel majd egy csapatban, mint a német Kevin Kuranyi, az ukrán Andrij Voronyin vagy a bosnyák Zvjezdan Misimovic. A csapat vezetőedzője a klub egykori játékosa, az 50 esztendős Szergej Szilkin. A Dinamónak jelenleg nincs saját stadionja, a most épülő VTB Arena 2016-os átadásáig a csapat a Himki Arenában játssza hazai meccseit, csakúgy, mint a nagy rivális CSZKA Moszkva.

A Dinamo a Szovjetunió egyik legsikeresebb klubja volt, 11 alkalommal nyerte meg a szovjet bajnokságot, hatszor a szovjet kupát. Utolsó bajnoki elsőségét azonban 36 évvel ezelőtt szerezte, orosz bajnok még sosem volt, és Orosz Kupát is csak egyszer, 1995-ben nyert. Az utóbbi 15 évben mindössze egyetlen dobogós helyezést ért el az orosz pontvadászatban, 2008-ban a harmadik helyen végzett. A klub legnagyobb nemzetközi sikerének az 1972-es KEK-ezüstérem számít.

Dzsudzsák Debrecenben kezdte karrierjét, majd 2008-ban a holland PSV Eindhovenhez igazolt, amelynél meghatározó játékossá vált. Tavaly nyáron meglepetésre igazolt az Anzsihoz, amely akkori sajtóértesülések szerint 14,5 millió eurót fizetett érte.

A dagesztáni együttesben hamar megsérült, kulcscsonttörést szenvedett, összesen nyolc meccsen, átlagosan 49 percet játszott, gólt nem szerzett.

 

Comments Closed