A középiskolák rangsorában a 17. az Illyés Gyula Gimnázium

A 100 legjobb magyar középiskola című kötetben; a 17. helyen szerepel a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola. A vegyes, gimnáziumi és szakközépiskolai képzést is nyújtó középiskolák rangsorában viszont az első lett az intézmény.


A 100 legjobb magyar középiskola listáját a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium vezeti, a második helyen a szintén fővárosi Szent István Gimnázium van. Az Illyés Gyula Gimnázium a tizenhetedik.

A vegyes, gimnáziumi és szakközépiskolai képzést is nyújtó középiskolák rangsorában viszont az első helyen szerepel a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, őt a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola követi.

Az abszolút sorrendben az első tíz helyen gimnáziumok helyezkednek el.

A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola jelenleg az önkormányzat fenntartásában, évi 500 millió forintból működik.

A 100 magyar középiskola című kiadvány szerkesztői a tanulmányi eredményeket 80 százalékban,a tanulmányi szolgáltatásokat, azaz a külön foglalkozásokat és az infrastruktúrát 12 százalékban, a megközelíthetőséget, sportolási lehetőségeket, 8 százalékban vették figyelembe a sorrend felállításában.

Az első alkalommal megjelenő összeállítás az érettségi eredményeket, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken való részvételt, a továbbtanulási és nyelvvizsga arányokat, továbbá a 2010. évi országos kompetenciamérés eredményét vizsgálta meg.

A kiadó a magyar négy-, hat- és nyolcosztályos gimnáziumok, szakközépiskolák, technikumok eredményeit hasonlította össze.

(Forrás: MTI)

(Fotók:  © Budaörsi Infó)

Enhanced by Zemanta

Comments Closed