Keresztféléves képzések: még öt nap az adat- és sorrendmódosításra

A 2012. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban jelentkezők január 10-ig pótolhatják azokat a dokumentumaikat, amelyeket felvételi kérelmük elküldésekor nem csatoltak a jelentkezési lapjuk mellé, vagy nem töltöttek fel az e-felvételiben – közölte az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Szintén január 10-ig van lehetőség módosítani a jelentkezési sorrenden (ez csak egy alkalommal tehető meg), a személyes adatokon, elérhetőségeken, vagy akár visszavonni jelentkezési helyeket – olvasható a közleményben.

A módosítási kérelmek és a hiányzó dokumentumok kétféleképpen juttathatók el az Oktatási Hivatalhoz: lehet elektronikusan feltölteni a www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi felületén, de beküldhetők postai úton a hivatal postacímére is (1363 Budapest Pf. 19.).

Mivel a jelentkezési sorrend módosítására csak egy alkalommal van lehetőség, ezért ezzel csak azoknak érdemes élniük ezzel, akiknek időközben megváltozott az a preferencia-sorrendjük, amely alapján jelentkezéseiket rangsorolták. Nem érdemes csak azért hátrébb rangsorolni egy jelentkezést, ha valakinek például nem sikerült az alkalmassági vizsgája, mivel ez esetben az adott szakra amúgy sem nyerhet felvételt – írták.

A közlemény szerint szintén nem érdemes módosítani, ha már nem szeretne bekerülni valamely jelentkezési helyére; ilyenkor előnyösebb az adott jelentkezési hely visszavonását (kizárását) választani. Újabb jelentkezési hely ugyanakkor ebben az időszakban már nem jelölhető meg.

A 2012. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait január 24-én állapítják meg és hirdetik ki.

A jelentkező az általa kért elbírálási sorrend alapján az első olyan helyre nyer felvételt, ahol elérte a megállapított felvételi ponthatárt. A besorolási döntésről az Oktatási Hivatal írásban értesíti a jelentkezőket.

A jogszabályi minimumpontszám alapképzésben, illetve egységes, osztatlan képzésben – az emelt szintű érettségi vizsgáért járó többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül számítva – 240 pont, felsőfokú szakképzésben pedig 140 pont – olvasható a közleményben.

Comments Closed