Bűnügyi Best Of 2011

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság összeállította a 2011-es legek listáját. A legbátrabb sértettől a legkülönösebb feljelentésig.

 

A Pest Megyei legek:
A legjelentősebb sebességtúllépések: 2011. április 17-én Tápiószecsőn lakott területen belül 8 óra 35 perckor Budapest irányába 135 km/h sebességgel közlekedett egy személyautó, majd 12 perccel később ugyanez a személygépkocsi visszafelé 120km/h óra sebességgel száguldott, melyet rögzített a sebességmérő készülék is. A sorőr így néhány percen belül két alkalommal is túllépte az 50 km/h sebesség korlátozást, ezért összesen félmillió forintot kell fizetnie.

2011 július 17-én Budakalász belterületén egy személygépjármű 50 km/h helyett 154 km/h sebességgel közlekedett, mindez 300.000 forintjába került.

A legmagasabb véreredményes ittas járművezetés: 2011. április 12-én Verőce lakott területén belül személygépkocsival közlekedett egy férfi, akinek súlyos fokú alkoholos befolyásoltságát a vérében kimutatott 3,44 g/l véralkohol is igazolta.

A legnagyobb kiszabott büntetés: Ittas járművezetés vétsége miatt, a bíróság egy gyömrői férfi ellen 1.050.000 Ft pénzbírságot szabott ki.

A legkülönösebb feljelentés: Globális méretű összeesküvés miatt tett feljelentést a Gödöllői Rendőrkapitányságon egy férfi, melyben többek között világhírű rajzfilmstúdió által készített mozifilmeket szinkronizáló színészek is részt vesznek. Az összeesküvésről úgy szerzett tudomást, hogy a fogászati kezelése közben mikrochipet helyeztek el a fogsorában és azon keresztül hallja a titkos ügynökök rejtjelezett adásait.

A legtöbb körözés alatt álló elfogott személy: Egy pilisi férfi ellen hét elfogatóparancs volt kiadva, közokirat-hamisítás, hitelsértés, csalás és egyéb gazdasági bűncselekmények miatt, majd elfogására Spanyolországban került sor.

Legveszélyesebb lefoglalt tárgyak: 2011. március hónapban házkutatás alkalmával egy családi házban 17 db lőfegyvert, 6 db tűzfegyver fődarabnak minősülő lőfegyverdarabot, 1683 db lőszernek minősülő töltényt, melyből több 100 db házilag készített volt, továbbá 158 db csappantyút, 0,97 gramm tömegű lőport foglaltunk le.

Az idős férfi ellen, aki egyébként veterán vadász pilóta ezredesnek tartotta magát, visszaélés lőfegyverrel bűntette miatt folytatott eljárást a Váci Rendőrkapitányság.

A legbátrabb sértett: Budakalászon egy 10 éves kislány volt, akit az elkövető molesztálni akart. A kislány azonban egy éve már karatézni járt, így szakszerű, többek között „érzékeny pontot” érintő rúgásokkal futamította meg támadóját.

A legtöbb bűncselekmény elkövetésével egy 49 éves férfi gyanúsítható, aki abból a célból, hogy hirdetéseket jelentetett meg egy újságban, több személyt tévesztett meg és csapott be, ezzel anyagi kárt okozva nekik. Az ügyben a Váci Rendőrkapitányságon összesen 331 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és magánhamisítás nyert bizonyítást.

A legmorbidabb eset: 405-ös főúton a Monori Rendőrkapitányság illetékességi területén egy román kamion közlekedett, majd leparkolt és a kamionsofőr gyalogosan kívánt áthaladni az úttesten a szemközti büfébe. A férfit elütötték és súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezt követően a kamionja elszállítása miatt Romániából induló cseresofőr menet közben elhalálozott, így újabb sofőrt indítottak útnak a magára hagyott kamionért.

A „legszerencsésebb” ügy: Egy gyömrői óvodából két 5 éves gyermek megszökött, majd egy szolgálaton kívüli rendőr figyelt fel rájuk a 31-es sz. főúton, amint az óvodától több km-re gyalogoltak, úticéljük egy bevásárlóközpont. A gyerekek sérülés nélkül úszták meg az esetet.

A legszerencsétlenebb elkövető: 2011. augusztus 2-án a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén két férfi ablak, illetve ajtóbefeszítés módszerével jutott be egy családi házba. Az ingatlanban tartózkodó, alvó tulajdonos felébredt a szokatlan zajokra és megzavarta a két elkövetőt, akik a szomszédos ingatlan felé menekültek a kerítésen keresztülmászva. Egyikük a kerítésen fennakadt, azonban onnan végül le tudott mászni. A későbbiekben történt gyanúsítottkénti vallomásából lehetett megtudni, hogy ezt követően kb. két perc után erős fájdalmat kezdett érezni nemi szerve felől, ugyanis annak egy része fennakadt a kerítésen, amit a sértett meg is talált. A két férfi végül mentőt hívott, a mentősöknek azt állították, hogy kutyaharapás okozta a sérülését. Végül a szerencsétlen betörő esetének híre ment a városban és így jutott a helyi lakosú körzeti megbízott kolléganő fülébe, aki aztán a nyomozók munkáját segítve elmondta a szerzett információt nevesítve a “kutyaharapás áldozatát”.

(Forrás: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

Comments Closed