Az ország egyetlen feketeöves gyermekkorú karateversenyzője

Egyenesen Japánból kapta meg az egyedileg elkészített övet az ország legfiatalabb és eddig egyetlen feketeöves gyermek karateversenyzője.

A 14 éves sümegi Bódis Gréta már csaknem 9 éve edz, a fekete öv megszerzését jelentő vizsgát még a nyáron teljesítette – mondta Kernya József, a Magyar Kyokushin Karate Seibukai Szervezet tapolcai edzője az MTI-nek, akinek a tudomása szerint a 10 magyarországi kyokushin szervezet közül máshol nincsen még gyermekkorú feketeöves versenyző.

A Japánból érkezett övre – mivel a tapolcai szervezet közvetlenül a japán egyesülethez tartozik – egyedileg hímezték rá a tulajdonosa nevét, természetesen japán írásjelekkel. Kernya József szerint sokan már egészen kiskorukban elkezdik a küzdősportokat, nekik fontos motivációt jelent, hogy gyermekként is megszerezhetik az egy dant jelentő legmagasabb fokozatot. Akik 18 éves koruk előtt szerzik meg a kiemelkedő teljesítményt jelképező fekete övet, azoknak a felnőtt korba lépve meg kell ismételniük az övvizsgát – tette hozzá.

Comments Closed