Budaörsön is 1-es fokozatú riasztás van érvényben

Citromsárga színű figyelmeztető előrejelzést adott ki január 6-án az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Budapest és környékének területeire, így Budaörsre is. A riasztás egész hétvégén érvényben lesz.

 

A széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig 1-es fokozatú riasztást adott ki többek között Budapestre és Pest Megyére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egész hétvégén erősen viharos időjárás várható. Az OMSZ továbbá azt is közölte, hogy a Dunántúlon óránkénti 60-75 kilométeres széllökések várhatók. Magyarország fölött egy viharciklonhoz kapcsolódó markáns hidegfront vonul át a hétvégén.
A meteorológiai szolgálat a Dunántúl északi részére narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki. Ott óránkénti 90-95 kilométeres erősségű széllökés várható.
A nagy erejű szél ágakat, gallyakat szakíthat le.

Szombat este egy melegfront érkezik majd északnyugat felől, annak hatására az ország középső részén néhány centiméteres hótakaró kialakulása valószínű.
A hivatásos katasztrófavédelmi szervek együttműködnek az áramszolgáltatókkal, felkészültek a várható viharkárokra, illetve az esetleges vihar okozta áramkimaradások elhárítására.

Comments Closed