Százkét éves lett a legöregebb ikerpár

 Százkettedik születésnapját ünnepelte szerdán a világ legidősebb ikerpárja.

Két brit nő a csúcstartó: Ena Pugh és Lily Millward. 102. születésnapjukra családtagjaiktól egyebek közt egy-egy Guinness Rekordok Könyvét kapták, hogy láthassák: belekerültek. A köszöntés kórházban volt, mert Lily csípőtörést szenvedett nemrégiben. Ikertestvére természetesen meglátogatta, 23 év óta mindig találkoztak január 4-én. 79. születésnapjukat csak azért nem ünnepelték együtt, mert mindketten betegek voltak.
A nővérek egy walesi farmon születtek 1910-ben, amikor még VII. György volt a brit uralkodó. Nyolc testvérük volt – köztük egy fiú ikerpár -, de már egyikük sem él. A nővérek Brecon közelében laknak, de teljesen önellátón és külön házakban, amelyek ráadásul nélkülözik a teljes komfortot, nem központi fűtésűek.

A nővérek egész életükben közel álltak egymáshoz, és ez a mai napig sem változott. A heti bevásárlást együtt intézik, és csaknem minden este beszélnek – egymással – telefonon, ami nem megy könnyen, mert mindegyikük nagyon nagyot hall. Emiatt azután gyakran nem értik egymást, és csak mondják a magukét, de így is élvezik a társalgást – fedte fel a brit Metro újságnak Lily Millward 65 éves lánya.

A nővérek hosszú – és jó egészségben eltöltött – életük titkát a derűben látják, a nevetésben és a tréfálkozásban egymással. Ena több mint 20 éve özvegyült meg, 3 gyermeket nevelt fel, 10 unokája és 3 dédunokája van. Lily szintén csaknem két évtizede özvegy, két gyermeke van, öt unokája és kilenc dédunokája. “Összesítésben” mindegyiküknek 16 leszármazottja van, Lilynek dédunokái “hozták fel” az állást döntetlenre.

Comments Closed