BKV – Lassulhat a felszállás, kevesebb szolgáltatás

2012 január 2-ától, vagyis a mai naptól első ajtós felszállási rend lépett érvénybe a BKV 40E és 188E jelzésű autóbuszain. Ráadásul január 1-én megszűnt a BKV utasbaleset biztosítási szolgáltatása. Ezt a közlekedési társaság felelősségbiztosítása helyettesíti a továbbiakban.

A járatok utas létszáma magas, ezért az első ajtós felszállási rend miatt, vélhetően BKV buszvezetői nem lesznek képesek tartani az eredetileg megszokott menetidőt. A kezdeti időszakban a járatokon szolgálatot teljesítő biztonsági őrök “szoktatják meg” az utasokkal az új felszállási rendet.

A változás 240E jelzésű autóbusz járatot nem érinti.

2012 január 1-én megszűnt a BKV Zrt. és a Generali-Providencia Biztosító Zrt. között kötött utasbaleset biztosítás. A felelősségbiztosítás marad, áll a közlekedési vállalat által 2011. december 28-án kiadott közleményben. A BKV “köztudottan” nehéz anyagi helyzetével indokolja a döntést. A lépéssel a közlekedési vállalat éves szinten körülbelül 50 millió Ft-os megtakarítást ér el.

A BKV felelősségbiztosítása marad, tehát az érvényes jeggyel és bérlettel utazók azonban nem maradnak biztosítás nélkül, a társaság felelősségbiztosítása továbbra is a kár teljes összegéig fedezetet nyújt azokban az esetekben, amikor a BKV felelőssége megállapítható. Korábban a a felelősségi viszonyok vizsgálata nélkül kártalanították azokat az utasokat, akiket a BKV üzemterületén belül baleset ért.

A BKV közleményében továbbá az áll: bárkinek a hibájából is éri kár az utast, továbbra is segítséget nyújtunk a káresetek rendezéséhez. Ezek bekövetkeztekor az eseményt – az eddigi gyakorlatnak megfelelően – a 15 napon belül kell bejelenteni a BKV Zrt.-nél

Enhanced by Zemanta

Comments Closed